Zakorzenienie
Przekupka: 108 pkt / 100% pozyt.
|
Po raz ostatni przed wakacjami :) serdecznie zapraszam
SZUKAM:
- pędzelków do cieni Sephora oraz do różu i podkładu - najchętniej nowych lub naprawdę niewiele uzywanych
- produktów do włosów farbowanych na rudo - wróciłam wczoraj niespodziewanie do naturalnego koloru i muszę się w cos zaopatrzyć
- kredki w odcieniu głębokiej śliwki - koniecznie z gąbeczka do rozcierania, średnia i wyższa półka
- nabłyszczaczy do włosów, których jeszcze nie miałam, czyli po prostu cos nowego do mojej kolekcji na wypróbowanie
- cienie IsaDora z najnowszej kolekcji - te okrągłe - Gleaming Eye Shadow w odcieniach: 81 Gold, 82 Frosty Seashell, 84 Shiny Lime i 85 Pistachio Green
- puder w kulkach ArtDeco - odcień 03
- kosmetyki Norel, Bielenda i BanDi z serii profesjonalnych - głównie peelingi i maseczki
- absorbentki Estee Lauder Clear Difference
- Norel żel do mycia twarzy DermoSystem20
- Weleda
- maseczka z olejkiem migdałowym,
- olejek migdałowy do twarzy
- Krem odzywczy z olejkiem migdałowym
- balsam do ciała Home instutut Karite, krem do rak Karite
- Sally Hansen
- Color Wear (Witaminowy preparat podkładowy)
- Nailgrowth Miracle
- Insta-Dri , 30 sekundowy wysuszacz do lakieru
- Lumene Vitamin+Energy Coctail Pampering Drops
- APIS
- Bioalga Line XXI, Maseczka antystresowa
- Dead Sea Line Forte, Krem energizująco-regenerujący na noc z minerałami Morza Martwego
- cieni najchętniej ArtDeco lub YSL podwójnych
- błyszczyki w odcieniach bezy, jasnych brązów, pomarańczy, koralowej czerwieni - tylko górna półka
- IWOSTIN:
- krem na noc z serii Purritin - najchętniej próbki
- krem do rak regenerujący
- plus cąła reszta, która może mi wpaść w oko

DOKŁADKA:za coś z mojej listy oddam też:
APIS błoto z Morza Martwego - zostało 40% z 200 ml, wważne do 05.09.2007
APIS maseczka błotna energizująco-wygładzająca, zostało ok. 40% ze 100 ml, wazna do 10.2007
Nanobase zostało jakieś 20% z 30 g ważna do 2008 roku
cień GOSH w odcieniu Gold DUst - skrzący srebrno-biały , uzyty kilka razy do zaakcentowania, ubytek niezauwazalny
kredka do oczu Lumene - ciemny brąz, zakończona gąbeczką do rozcierania, trwała, raz uzyta, kolejny nieprzemyslany zakup, zwłaszcza że brazowych kredek mam już kilka, wazna do 2007 r.
Olay hydro-żel intensywnie nailżający, 50 ml, kartonik, użyty ok. 5 razy
Sephora highlighting bronzing powder - trójkolorowy kwadratowy puder, może służyc równiez jako cień na powieki, uzyty jakies 4-5 razy, ubytek niezauważalny
UNA rolland Intensive Protein Treatment - Intensywna Kuracja Proteinowa do włosów po zabiegach chemicznych , Najbardziej intensywna kuracja wzmacniająca i naprawcza, Daje odżywcze białko i lekkie nawilżenie, Wspaniała w naprawianiu zniszczeń dokonanych przez chemię, Nabłyszcza i daje sprężystość, Wnika głęboko we włosy, dając objętość i łatwość układania.
pojemność 250 ml, ubytek 30%, piękny owocowy zapach,
cień Lancome Color Design odcień Pose - złota skrząca miedź, uzyty kilkakrotnie, ubytek minimalny, mam za duzo cieni w takim kolorze i jakoś nie używam
38 kuleczek z beżowych meteorytów - czyli połowa standardowego opakowania, w zastepczym pojemniczku
LAKIERY:
L'oreal Steel Colour odcień 008 Brawny Creme, pojemność 9 ml, raz przetestowany
Inglot w odcieniu 50 - raz uzyty
Inglot w odcieniu 332 - raz uzyty
Dior Vernis w odcieniu 759 2 razy uzyty - pojemnośc 7,5 ml
Chanel w odcieniu 111 Boa - 2 razy uzyty
BŁYSZCZYKI
błyszczyk Dior Addict Ultra Gloss w odcieniu 313 - bezowy z matelizująca na fioletowawo poswiata, bardzo stonowany, ubytek szacuję na ok. 20 % zważywszy, że błyszczyki te nie są napełniane do samego końca, może gdy postoi w pionie to będzie lepiej cos widać 
Biotherm Aquasource Levres balsam nabłyszczający - pełnowymiarowy 15 ml, zuzyte ok. 25-30 % - wymienię na Lancome sweet balm
KREDKI DO OCZU
Isa Dora w odcieniu 88 Loden Green, kredka ma długośc ok. 11,5 cm, nie uzywałam jej, jedynie zatemperowałam, bo była złamana
CIENIE DO POWIEK:
"czwórki" Chanel w odcieniu 79 Spices - ubytek minimalny i ledwo zauwazalny, puderniczka w stanie praktycznie idealnym, jest aksamitna saszetka i 2 aplikatory, brak kartonika
kasetka na cienie ArtDeco potrójna - stan dobry, trochę porysowana od noszenia w kosmetyczce
Clinique Colour Surge podwójne cienie w odcieniach: light gold (bezowo-złoty) i pink (róż opalizujący na złoto)- waga 3,2 g, zużycie widoczne na zdjęciu,cienie pochodzą z większego kompletu stąd napis "not for individual sale"
Gosh Effect Powder w odcieniu FAIRY jasnoróżowy- raz użyty
TWARZ KOLORÓWKA:
puder rozświetlający Satin de Chanel, w odcieniu Golden dream (peachy golden glow) - pojemność 15 g, puder na twarzy zostawia prawdziwie satynową złoto-brzoskwiniową poświatę, zawiera mikroskopijne drobinki rozświetlające - jesli dobrze się im przyjrzałam, to sa zarówno złote jak i srebrne, zużycie pudru okreslam na jakieś 20 % - real foto dołączę wieczorem, teraz fotka znaleziona w sieci, nie ma pędzelka, gdzieś go zgubiłam, albo po prostu nie moge znaleźć 
nawilżający puder tęczowy japońskiej marki YUMEI w odcieniu 03 - czyli zmrozonej srebrzystej bieli - odsypię połowę swojego pudru, czyli ok. 2,5 -3 g, bo jest diabelnie wydajny
puder rozświetlający NIVEA Beaute Light Duo w odcieniu 07 Sun, opakowanie 12 g, ubytek może 1 g
podkład HR Illumination Natural Radiance Reviving Makeup SPF 15 w odcieniu 101 P - zostało ok. 30 % z 30 ml, trudno ocenić ze względu na kształt flakonika,
KREMY POD OCZY:
Avene Ystheal+ pod oczy - pełnowymiarowy 15 ml, uzywany tydzień czasu, niestety powód pozbycia się jak wyżej, mam podraznione oczy i skóre wokół, nawet z makijazu muszę teraz zrezygnować, nabyłam 2 kremy pod oczy łagodzące i tylko tych moge teraz uzywać
Norel - linia profesjonalna Antystres - emulsja pod oczy i na powieki, niestety nie służy mi, wolę żel, pojemność 30 ml, uzyte 2 pompki, ważna do końca 2007 roku.
Do zabiegów pod oczy i na powieki dla cer szczególnie młodych, łatwo reagujących na stres dnia codziennego, działa profilaktycznie, utrzymuje jędrność i elastyczność skóry, zapobiega przedwczesnym objawom starzenia. Likwiduje zmęczenie i obrzęki, rozświetla skórę wokół oczu i zapobiega podraznieniom. Polecana dla osób pracujących przy komputerzem korzystających z solariów.
krem pod oczy Mary Kay Timewise - przeciwzmarszczkowy, do wszystkich rodzajów skóry, opakowanie 18 g, została połowa.
KOSMETYKI DO TWARZY:
krem Olay intensywnie nawilżający do cery wrazliwej (nie ma go na KWC) - opakowanie 50 ml, kartonik, krem jest aksamitny w dotyku i szybko się wchłania, raz uzyty,
maseczka oczysczająca Freeman z avocado i owsianką, zostało 25% ze 150 g
tonik Ziaja Calma HLC, ubytek 30% z 200 ml
Lierac Sequissimo - nawilżający fluid do cery normalnej i mieszanej, pojemnośc 30 ml - zuzyte ok. 5 ml, kartonik
peeling angielskiej marki N7 Radiance Revealed - hypoalergiczny, do wszystkich typów skóry, zostało ok. 60% z 75 ml, peeling ma formę kremu z drobinkami, jest to zarówno peeling ścierny jak i enzymatyczny dzięki zawartości odpowiednich składników, jest bardzo fajny, niestety moja cera toleruje teraz wyłącznie peelngi enzymatyczne
Paula's Choice Skin recovery moisturizer - od skóry normalnej do bardzo suchej, pojemność 118 ml, ubytek 30%
L'Occitane Tinted Day Care SPF15 with shea butter - w odcieniu Milk - krem można nakładać solo, lub jako baza pod makijaż, pięknie rozświetla, rozjaśnia i odzywia skórę, poj. 30 ml, ubytek ok.30 %
Auriga Flavonex krem - uzyty kilka razy, ubytek nie większy niż 5 ml.
- Pielęgnacja odmładzająca. Już w okresie przedmenopauzalnym możemy przygotować skórę na zmiany hormonalne okresu menopauzy: spadek poziomu estrogenów, zwiotczenie i utratę gęstości skóry, spadek kolagenu i elastyny. Ten cel osiągniemy stosując krem Flavonex, którego receptura została opracowana na podstawie najnowocześniejszych badań i technologii naukowych udowadniających, że izofla-wony sojowe "naśladują" żeńskie hormony -estrogeny. Flavonex jest preparatem bogatym w izoflawony sojowe, co zapewnia doskonałe działanie profilaktyczne a w efekcie dłuższą młodość naszej skórze. Opak. tubka 50 ml.
Clarins Multi Active Jour krem do cery suchej młodość i witalność - nowy, 5 ml z kartonikiem
Clarins Eclat du Jour krem energizujący nowy, 5 ml z kartonikiem
Toleriane mleczko do zmywania skóry i demakijażu - 200 ml, ubytek 30 %, not for sale
peeling do twarzy H2O+ - sea mineral scrub - została połowa z 30 ml -peeling ma konsystencje i drobinki podobne do peelingu Avene
Avene Cleanance K - żel do mycia twarzy 5 ml i tonik - 25 ml - nowe, oraz resztka kremu z pełnowymiarowego - zostało jakieś 5 ml, dosłownie na wypróbowanie
Cetaphil płyn do oczyszczania skóry twarzy - pojemnośc 200 ml, zostało ok. 60 %, wazny do.09.2007
3 sztuki Dax Cosmetics Perfecta NutriVita maseczka odzywcza słodkie migdały z miodem - cera sucha i delikatna 10 ml
maseczka rozgrzewająco-oczyszczająca Garnier skin naturals z wyciagiem z ogórka 6 ml
Soraya Kuracja Dotleniająca koralowa maseczka głęboko nawilżająco-dotleniająca 40% z 75 ml
olejek do demakijazu oczu Zepter, 125 ml, ubytek minimalny
płyn Bioderma Sensibio H2O - ubytek ok. 15% z 250 ml
WŁOSY STYLIZACJA:
wosk do włosów Toni&Guy define-it wax - połowa opakowania z 75 ml, wosk pachnie waniliowo jak większośc produktów T&G oddam, bo odkąd mam Defining Pomade z UNA i tak niczego innego nie używam
MATRIX amplify root lifter - płyn odbijający włosy u nasady, pojemność 250 ml, ubytek ok. 35 %
Sebastian Luminates Grip Defining Polish - nabłyszczający i dodający objętości płynny żel do włosów, stosuje się go przed stylizacją, niedostepny w Polsce, pojemność 150 ml, ubytek niecałe 30 %
WŁOSY PIELĘGNACJA:
Clinique hair care - dramatic moisture conditioner pojemność 200 ml, zostało 30 %
maska do włosów UNA - opakowanie 500 ml, zostało ok. 350 ml, dostałam nareszcie kokosową, więc ta jest mi zbędna, maska nawilżająca do włosów bardzo suchych, zniszczonych i zmęczonych po zabiegach chemicznych, odzywia, nawadnia, rewitalizuje, kondycjonuje i zapewnia całodzienną ochronę
zawiera naturalne wyciągi z : ananasa, kokosa, pyłku kwiatowego, jojoby, kiełków pszenicy
Wody z : wodorostów, oczaru wirgińskiego, ślazu, miodu, mirty, róży stulistnej, czarnej borówki
Aussie 3 minute miracle reconstructor - pojemność 250 ml, raz odrobina wyciśnięta, niestety ma orzechowy zapach i to mi przeszkadza, mam z Aussie maseczkę 3 minutową do włosów farbowanych i jestem bardzo zadowolona,
Home Institut szampon dermatologiczny do włosów przetłuszczających się - niestety plącze mi włosy, jak wszystkie szampony bez SLS została niecała połowa z 300 ml
Balsam do włosów z KARITĄ, odlane 200 ml, Balsam ułatwia rozczesywanie włosów po umyciu. Nie obciąża ich. Sprawia że, włosy stają się miękkie i puszyste. Zawarta w nim KARITA odżywia je i chroni przed czynnikami zewnętrznymi
CIAŁO
Dermedic LipidioEND - opakowanie nowe, zaplombowane w kartoniku
Dermedic CelluEND - opakowanie nowe, zaplombowane w kartoniku
AA kakaowe masło do ciała raz uzyte, pojemnośc 300 ml
mleczko nawilżające Garnier "skóra muśnięta słońce" ubytek 20 % z 400 ml.
krem do rąk Neutrogena - koncentrat, zostało 40% z 50 ml
krem do rąk Apotheker Scheller nagietkowy, zostało 70 % z 75 ml
balsam brązujący Holiday Skin - do skóry normalnej i jasnej, niestety dla mnie za ciemny opakowanie 250 ml, ubytek jakieś 15 %
oliwka do skórek i paznokci IBD o zapachu lawendy - 14 ml - uzyta 2 razy, po czym znalazłam drugie opakowanie, które mi się zapodziało, a że oliwka jest potwornie wydajna, to nie zużyję obu,
Avon Planet Spa scrub do stóp z minerałami z Morza Martwego, nowy, nieotwierany, pojemnośc 75 ml
Body Shop scrub do ciała z serii afrykańskiej, mini opakowanie 45 g
Avon Planet Spa krem do rąk z minerałami z Morza Martwego - noway, raz testowo wyciśnięta kropelka, nie ma właściwie ubytku, pojemność 75 ml
Shiseido Advanced Essential Energy peeling do ciała - 30 ml, kartonik, ulotka, nowy
Planet Spa Avon - maska detoksykująca do ciała z minerałami z Morza Martwego - połowa z 200 ml
krem pod prysznic Corinne Cobson o zapachu magnolii, zuzyte ok. 30 % z 200 ml
PERFUMY:
Pure Wish Chopard - 75 ml z maleńkim ubytkiem
In Love Again YSL - 100 ml z malutkim ubytkiem w granicach 2-3 ml, kartonik, niestety alergia nie pozwala nosić 
Chanel Allure EDT flakonik 15 ml, raz użyte,
Dolce Vita Dior 16 ml w zastepczym atomizerku
Rouge eau delicate - 30 ml ubytek minimalny, kartonik,
Helmut Lang 8 ml w zastepczym atomizerku
miniaturka Joy - 5 ml,
Mexx Waterlove , kartonik - 50 ml ubytek w granicach 5 ml
-----------------------------------------------------------------------------
WYMIENIONE:
Edytowane przez Madlaine
Czas edycji: 2006-07-03 o 10:31
|