Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kilka pytań o przebieg ciąży, badania itp.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-08-10, 08:20   #3
Pamela86
Zakorzenienie

Dot.: Kilka pytań o przebieg ciąży, badania itp.

Cytat:
Napisane przez romsta2 Pokaż wiadomość
Witam. Chciałam się was zapytać o kilka rzeczy.

Jestem w 9 tyg ciąży i się trochę nie pokoje. Zaobserwowałam gęsty śluz, który się wydobywa z pochwy. Nie jest go dużo. Lekarz nic nie powiedział jak oby coś było nie tak. Właściwie to nic nie powiedział.. Czy mam się czym martwić?

Drugie pytanie dotyczy UsG. Mam je za dwa tyg i jak powinnam się do niego przygotować? Czy to będzie dopochwowe czy już normalne? Czy mam iść z pełnym pęcherzem?
Kiedy lekarz może ustalić płeć dziecka? Czytałam w internecie,że już można w 14,15 tygodniu.. Ale chciałabym się upewnić.

Czy powinnam bać się poronienia? Strasznie się tego boje ;( Wcisnęłam sobie w głowę,że to może się zdarzyć bo odczuwam bóle pod brzuchem. Lekarz powiedział,że to normalne. Po jakim czasie to powinno minąć?

Po pierwsze gratuluje ciąży
Duzo śluzu w ciąży to prawidłowy objaw
Usg bedziesz miala dopochwowe, wiec musisz miec pusty pecherz
A co do płci to zależy od sprzetu lekarza i od ułożenia dziecka, ja poznałam w 16tc ale to na 90% wiec moze sie zmienić
I przede wszystkim pozytywne myslenie, niczego sie nie bój przecież nic złego sie nie dzieje

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując