Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Scent Bar XVII
Wątek: Scent Bar XVII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-08-10, 10:42   #1413
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dot.: Scent Bar XVII

skarbiatko, teza- dziękuję

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość

edit: skoro już tu jestem to trochę ponarzekam na ludzką dziwność. Znowu. No bo było tak: wczoraj mój szanowny szef pojechał z latoroślą nad jeziorko zostawiając mnie samą w gabinecie. A w niedzielę zwykle są same kontynuacje leczenia - czyli mam w kajecie zapisane co mam podać i ile. Albo nagłe przypadki. no i przyszła pani z pieskiem - stałym pacjentem, chorym na serce. Piesek mdleje z powodu upału, no to dzwonie do szefa co robić. Kazał dać 1cm Vecortu i położyć psa pod tlenem - mamy aparat. no i tak zrobiłam, zostawiłam go z właścicielką i poszłam sprzątać w gabinecie. A ona mnie woła i mówi, że tlen nie leci przez maskę. No to ja odwracam się, żeby sprawdzić, a ona wzięła psa pod pachę i umknęła z okrzykiem, że córka ją zawiezie gdzie indziej A teraz najlepsze - przyjechałam dziś do pracy parę minut przed czasem, szefa ani widu ani słychu, otworzyłam gabinet, nakarmiłyśmy zwierzaki z K. - wolontariuszką (miała przyjść godzinę przed otwarciem i godzinę siedziała przed gabinetem bo szefa nie było), później przyjechała G. - technik i mi powiedziała - uwaga, uwaga! - że P. się na mnie wkurzył o to wczoraj z tym psem i już nie chce, żebym tam była na stażu A wczoraj nic nie powiedział no opadło mi wszystko po prostu...

a ja myslęze ona zmyslą zeby cie wkuzryc i zestresowac....wyolbrzymi a...moze sie wkurzył ciut a potem stwierdził ze przecież to śmiechu warte..ale co jej szkodziło powiedziec tylko częśc prawdy, dodając przy ty, cos od siebie..niekórzy tak mają-moze to zazdrośc i chęc udowodnienia ze nie jestes nic warta pomimo mgr...a ona jest lepsza choc jest technikiem

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Unikać: wielkich i krowiastych bo może wykorzysta je się 2 razy w roku ale na co dzień będzie to pożeracz miejsca i energii.
Unikać tez firm mało znanych.
Z firm dobre są jeszcze np. Electorux, Smeg, Gorenje, TEKA.

Bosch i Siemens może być.
Z tych 2 ja bym wybrała Siemensa. Pod względami mechaniczno-elektrycznymi są bardzo podobne. Mała różnice sa pod katem funkcjonalności (tzn. badań jakosci zmywania): Siemens lepiej zmywa "gary" przynajmniej te modele jakie ja badałam.
Ale dopowiem ze i B i S mieszczą się w klasie A na "zmywalność".

Generalnie i B i S bym polecała jako pierwsze maja najlepszy stosunek jakości do ceny. A i wybierałabym te modele składane w Niemczech a unikała modeli składanych w Polsce i Romunii.

Co do pytania dotyczącego hałasu to 49dB to hałas w stylu piorącej pralki.

Warto sie jeszcze popytać ludzi np. z serwisów AGD na temat częstości u nich takich sprzętów.
Ja osobiscie mam na tematach AGD wiedzę która czerpie z badań nad takimi sprzętami. Oceniam ich wytrzymałosć, hałas, bezpieczeństwo, klasy energetyczne i funkcjonalnosć ale nie jestem w stanie ocenić awaryjnosci.

I dopowiem jeszcze ze ja mam od 5 lat zmywarkę Siemensa i jestem baaardzo zadowolona z zakupu.

(alem się nagadała )

wielkie dzięki ...

odnośnie-pogrubionego-skąd mozna sie dowiedziec gdzie jest składany dany model????

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Sabb, Flo, witojcie!

Mam pytanie. Żeby się dostać do ginekologa trzeba mieć książeczkę czy wystarczy RMUA?

rmua na pewno-ksiązeczka juz nie jest dowodem ubezpieczenia.. i juz nie wydaje sie nowych, wiec sie nie martw-a swoja drogą jak to sie stało ze nie masz ksiązeczki? przeciez długo juz pracujesz

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Dzięki za odp, dobrze bo nie mam książeczki. W ogóle znaleźć jakiegoś chyba graniczy z cudem, wszyscy zajęci. Ale cuś tam państwowo wyczaiłam.
w sumie gin da ci skierowanie na test z krwi-w sumie mozesz go zrobic bez skierowania, chyba ze ci zrobi usg na miejscu-ale w panstwowym to chyba tak nie ma
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora