2010-08-10, 10:24
|
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Scent Bar XVII
Cytat:
Napisane przez Eenax
Teraz jest ciężko znaleźć państwowo dobrego lekarza.
Tym bardzo dobrym juz sie pokończyły limity na pacjentów, tym dobrym teraz się kończą a ci średni przebywają na urlopie.
Ja bym się zastanowiła na okres ciąży + rekonwalescencja nad abonamentem w jakiejś prywatnej przychodni.
Edit: Dopisze jeszcze ze państwowo emerytki nie szanują kobiet w ciąży i choćby się zdychało to nie przepuszcza nikogo w kolejce. Na badanie czają się już od godziny 4 mimo ze przychodnia czynna od 8. itp.
Państwowo na konsultacje do ginekologa poszłam 1 raz i czekałam 5 godzin aż przewinie się 30 emerytek.
Prywatnie miałam ginekologa od reki na konkretna godzinę i terminy USG (sytuacje nie awaryjne) tez od reki ew. w ciągu 2-3 dni.
Na badanie krwi itp. nie czekałam bo pielęgniarki same wychodziły i wołały kobiety w ciąży i inwalidów.
|
retyy..ale chyba nie wszedzie tak jest...ja mogłam przychodzic bez rejestracji, usg tez 2-3 dni sie czekało, ogólnie dobrze wspominam...
acha-tylko ze ja chodziłam do studenckiej przychodni..w sumie emerytek to tam duzo nie było 
Cytat:
Napisane przez Eenax
W 99% jest to nabazgrane na jakiejś etykiecie przyklejonej z tyłu sprzętu.
|
o rety! to mam chodzic po sklepach i lukac? nie da sie znaleźc gdzies w necie takiej informacji?
Cytat:
W przypadku ciąży wszelkie badania można wykonywać w czasie pracy. Pracodawca nie ma prawa wymagać odrabiania i nie ma prawa nie zwolnić.
|
ale Red jesczze oficjalnie chyba nie jest w ciązy 
Cytat:
Napisane przez Miciel
Miciek przylos, doczytał i spada na jarmarek (byłam na wurstach,. foty średnio będą, ale jakieś dam  - mam po 1 specjalnie dla Mai, Polly_ i Cbr  - jeśli wyszli - zdjęcia ofc)
|

az sie boję 
wiecie co...jade za tydzien na spływ kajakowy....
dostałam wytyczne co do wyjazdu:
-mam wziąć-odziez zapasową w workach wodoszczelnych
-wodę pitną 10-15 l
-miednice 
zaczynam byc poważnie przerazona....kwesti wywrotki kajaka w ogóle nie brałam pod uwagę...innych rzeczy tez 
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------
w dodatku bede musiała sie zaopatrzyć w styropian....cholera-wystarczy cos wyrzucic rzeby sie natychmiast przydało...
|
|
|