2006-06-21, 09:40
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wypadająca sierść :(
Cytat:
Napisane przez FrAnKy_PuNky
jeśli ma ona ponad rok to po piewrsze nie powinna dostawac karmy dla szczeniat!!!! no i odradzam pedigree... niestety ładują kase w reklamy a karme mają średniej jakości! i to własnie moze być problem psiak moze być uczulony na to co mu podajesz! puszka owszem raz na jakiś czas niezaszkodzi! wiadomo ze słodycze szkodza ale ja sama daje je mojemu psiakowi raz na jakiś czas  sluchaj polecałabym Tobie karme z jagnięciną i ryżem! jest taka firma PURINA DOG CHOW! kilogram kosztuje ok.8zl! karma o niebo lepsza niż pedigree i wersja z jagnieciną doskonale wpływa na sierść i kondycje skóry u psów! a co do tego ze niechce jesc innej niz tą którą dostaje... nie zje przez jeden dzień to nic mu niebedzie... aż wkońcu zgłodnieje i zje to co ma w misce  wiem bo przetestowałam na swoim psie  tez jest strasznie wybredna  ale podziałało  także spróbuj bo szkoda zdrowia Twojego psiaka 
|
Słusznie prawisz 
Polecałabym jeszcze np. Bento Kronen.
Drapanie i wypadanie sierści jest klasycznym objawem alergii. Postawiłabym jednak na zmianę karmy.
Karolca popełniasz jeszcze jedne błąd:
Cytat:
Napisane przez karolca
Jada raczej niewiele, tak czesto jak ma ochote.
|
Powinna mieć wyznaczone pory karmienia i ani przed, ani po - nic nie dostawać. Wtedy pies sie uczy jeść wtedy kiedy dają. Na większość psów przegłodzenie działa. Ewentualnie możesz spróbować dosmaczyć czymś karmę, np. łyżeczką oleju, ale nie popadnij w przesadę na zasadzie jak nie z olejem to z czymś innym, żeby znów nie było tak że to pies decyduje co i kiedy je.
A to, że je pedigree to mnie nie dziwi, bo dodają tam taką masę przywabiaczy smakowych i zapachowych, że większość psów się na tę karmę rzuca.
|
|
|