2006-06-21, 14:46
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników
cześć 
po lekach, przerwa w staraniach jest zalecana nie tylko z powodu zwiększonej szansy na ciążę mnogą, ale na wady rozwojowe płodu (i nie chodzi tu tylko o to, co może być widać na pierwszy rzut oka, ale różne choróbska mogą wyjść na jaw w wieku dorosłym takiego "potabletkowego" dziecka). Jednak czasem długotrwała niemożność zaciążenia przemawia za tym, by pomijając tamto zagrożenie, starać się od razu po odstawieniu tabletek. Wybór niejako należy do potencjalnych rodziców i od stopnia ich uświadomienia. Roxi, wiesz gdzie leży problem w Twoim organiźmie, więc decydujesz się na starania natychmiastowe - no i chyba faktycznie to będzie lepszy wybór.
Wiadomo też, że nie da się w 100% ustrzec przed wszystkimi zagrożeniami - może po prostu lepiej wybierać mniejsze zło
Roxi - hmm, to, że ja przedstawiam obie strony medalu, nie oznacza, że jestem jakąś czarnowidzką, ale chodzi mi o to, by nie skupiać się jedynie na tym, co nam się bardziej podoba i pasuje, ale by na dany problem spojrzeć bardziej całościowo. A Twój plan na dzidzię, wydaje mi się realny, skoro sama widzisz, że Twoje jajniki jakby lepiej zaczęły pracować w porónaniu do jakiegoś tam wcześniejszego USG. Może masz tylko PCO, a nie PCOS - a to duża różnica. Tak czy siak, życzę powodzenia w przytulankach 
Gizmiątko, to trafiłaś do tego lekarza, przez którego i ja miałam być przyjęta, ale los zmienił swe plany i trafiłam do pani doktor - też była miła. a FT3 nie kazali Ci badać? możliwe, że uznali, że u CIebie całą winę ponosi tarczyca...
spray, powiększenie Twoich jajnikó wynika z tego, że są otorbione? czy coś innego zasugerował lekarz? Podejdź do tego tak, że lepiej znać diagnozę, niż chodzić nieświadomym swej choroby, a co się z tym wiąże - nie leczyć jej. W piątek będziesz w którym dniu cyklu? Dobrze rozumiem, że nie brałaś ostatnio leków wywołujących, ani antykoncepcyjnych? pzdr
|
|
|