Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rasowy=Rodowodowy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-08-13, 18:56   #2055
tygrysia
Rozeznanie

Dot.: Rasowy=Rodowodowy

Cytat:
Napisane przez Myyylenka Pokaż wiadomość

"Dla mnie to czysta bezmyślność albo chęć zysku, bo dla dobra rasy w tych wypadkach nie robi się nic." A rozmnażanie na potęgę rodowodowych zwierząt ma na celu dobro rasy i nie jest dla zysku, tak?
Jeśli hodowla postępuje zgodnie z regulaminem ZK to nie rozmnaża psów/kotów na potęgę. Są przepisy, które regulują w jakim i co ile czasie suka może mieć młode. Jeśli hodowla mnoży psy bez ładu i składu to już nie jest hodowla. Takie postępowanie to już pseudo i także powinno być tępione.
W prawdziwej hodowli kasy na rozmnażaniu nie zarobisz dużej, bo też masz duże wydatki.

Cytat:
"Ponadto, skoro już tyle osób próbuje uświadomić Ci, że pseudohodowle są złe to chyba coś w tym musi być.... " - tak, rzeczywiście coś w tym jest - wczoraj jako pseudohodowca miałam już jak co dzień spędzić wieczór na maltretowaniu mojego psa przypalając go zapalniczką, ale stwierdziłam, że na forum Wizaż jest tak OGROMNA grupa uświadamiająca mi, że bycie pseudo jest złe, że zrezygnowałam. Psy w typie rasy mają już za dużo nieszczęść i okropności w swoim życiu. Od dzisiaj przypalam już tylko mojego kota z rodowodem.
Ciekawe dlaczego wycięłaś mały kawałek a nie odniosłaś się do całej mojej wypowiedzi. Myślę, że nie miałaś argumentów.
Nie każdy pseudo przypala psy zapalniczką czy je męczy, ale każda osoba, która rozmnaża psy bez uprawnień jest pseudohodowcą.
Na rozmnażaniu trzeba się znać, aby robić to właściwie.

Cytat:
"Dołączam do pytania Guni - w jaki celu rozmnażałaś swojego psa??" - Też pisałam. Jednego zostawiłam, resztę sprzedałam. Już sobie dawno odpowiedziałyście na to pytanie nazywając mnie pseudohodowcą, więc po co kolejne pytania? Przecież to oczywiste, że rozmnożyłam psy w typie mopsa w celu zysku i przyczynienia się do bezdomności zwierząt, zniszczenia ich naturalnego charakteru, cech rasy i pogłębienia zjawiska, jakim jest okrucieństwo w pseudohodowlach. A szczeniaki, które sprzedałam już pewnie dawno straszą swoim karykaturalnym wyglądem wynikającym z dopuszczania bez znajomości przodków, zdechły przywiązane do drzewa, utopione w rzece, albo trafiły do schroniska, bo w przeciwieństwie do prawdziwych hodowców nie zaglądałam do nowych właścicieli raz na tydzień i nie sprawdzałam, czy są ludźmi odpowiedzialnymi.
Co do przyczynienia się do bezdomności i rozmnożenie psa, który do tego się nie nadawał to masz zdecydowanie rację! Resztę Twojej ironii pozostawię bez komentarza.

Cytat:
PS. Tak z ciekawości zapytam - czy są też np. wątki w których potępiacie serwisowanie samochodów u miejscowych mechaników, bo to niszczy autoryzowane serwisy??? Albo walczycie z kobietami, które w domach farbują znajomym włosy, bo powinno się to robić w salonach fryzjerskich? Widziałam już wątek poświęcony tipsom, gdzie dziewczyny, które zaczynały od nauki w domu, a potem zrobiły sobie kurs, tępią dziewczyny, które chcą zacząć w ten sam sposób. Co to potrafi zrobić papierek z ludzi... Wszystkie rozumy zjadają
Zupełnie nie trafione porównanie. Jak można mierzyć tą samą miarą żywe i czujące stworzenia do naprawy samochodów.
Nadal nie rozumiesz o co nam chodzi. Cóż, niektórzy muszą dorosnąć, aby niektóre rzeczy zrozumieć.

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

"a u Ciebie,jakie były wydatki,że aż musiałaś pobierać opłaty,ciekawe ile stów ;p"

Jakie opłaty pobierać? Chyba nie zrozumiałam o co Ci chodzi
Myślę, że chodziło o to za ile sprzedałaś szczeniaki.