Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-08-14, 09:08   #1652
violisia
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Witam serdecznie musze sie przyznac ze kilka razy was podczytywalam,(ogolnie instynkt macierzynski sie do mnie wprasza, to chyba przez to, i przez to ze staram sie o dzidziusia..) to niesamowite jak wy sobie kobitki radzicie, skad wy to wszystko wiecie, ja jestem przerazona, ze chce dziecko a jestem kompletnie zielona, karmienie, przewijanie, itp. mam nadzieje ze to zasluga ksiazek,ale tez instynktu i tego ze po porodzie poprostu instynktownie sie to zmienia

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

napisalam wczoraj dluuugasnego posta ale mi go wcielo, a drugi raz mloda nie pozwolila mi juz napisac bo zaczela kwekac....

ogolnie cierpie na brak czasu, mimo ze jestem u rodzicow i nic nie robie oczywiscie oprocz opieki nad dzieckiem. mala stala sie bardzo zajmujaca w godzinach popoludniowych, ciezko jej zasnac wiec ciagle przy niej skacze. na szczescie teraz spi od 1.5 h wiec mam jeszcze troche czasu by zajac sie soba.

od dzisiaj jestem sama bez meza... nie wiem jak ja sobie dam rade przez tydzien. nie potrafie sobioe wyobrazic jak bede wstawac w nocy, przewijac i grzac jednoczesnie butle do tego mam chyba baby blues'a bo momentami czuje sie jak wyrodna matka, ryczec mi sie chce i czuje sie beznadziejna. mam wrazenie ze moj maz zamiast mnie ma instynkt macierzynski ... i cholernie mi z tym zle :/ zyje nadzieja ze minie to w cholere i bede mogla obudzic sie rano z usmiechem na buzi...

mala jest slodka i kochana kiedy nie placze ma juz 11 dni i dzis odpadl nam pepek.

mam pytanie odnosnie karmienia... jesli sciagam swoje mleczko do butli, to jaka porcje powinna dostac mala ? przystawiam ja tez do piersi, ale widze ze cycki to dla niej za malo :/ wisi po 40-60 min niby usypia, ale mija 5 min budzi sie i znowu chce jesc... wtedy dostae dodatkowo 30 ml butle z moim mlekiem i dopiero wtedy ladnie zasypia. ja ogolnie robie porcje po 60 ml... ale nie wiem czy to nie za malo dla 11 dniowego szkraba? w ciagu tygodnia przytyla 210 g... normalnie mam cyrk z tym karmieniem to jest glowny naped mojej deprechy :/

a to moja krolewna
Mała jest śliczna, wogole wszystkie dzieciaczki sa boskie gratuluje wszystkim mamusią i pozdrawiam
violisia jest offline Zgłoś do moderatora