2006-06-22, 00:13
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam mieszkania do wynajęcia - Warszawa
moee, pierwsze co to wchodzę na gumtree. Zreszta to mieszkanie, w którym mieszkam jest własnie stamtąd. 
A wogóle to... ZNALEŹLISMY MIESZKANIE! Pojechalismy najpierw do mieszkania na Ursynowie, które było bardzo ładne, ale malutkie. Tylko, że wszystko jak z IKEA. Babka mówiła, że jest masa chętnych i wszyscy sie deklarują, że chcą od już i sa zdecydowani. Potem pojechaliśmy na spotkanie ze znajomymi mojej koleżanki z pracy. Jej mama mieszka na tym samym piętrze, a wynajmująca mieszkanie to jej koleżanka od piaskownicy. Okazało się, że ludzie są przemili, bardzo weseli i kontaktowi. Spuscili nam z ceny do 1200 zł, bo mieli wynająć za 1500. Okolica super, bo obok Galerii Mokotów. Co fajniejsze, firma TŻ przeprowadza sie tu w sierpniu, na drugą stronę ulicy, to nowego biurowca! TŻ bedzie miał do pracy 5 minut na piechote. Ja mam dobre połaczenie do pracy, bo mam bezpośredni tramwaj spod domu do pracy, albo autobusy, które dojeżdżają do metra. Będę miec też do moich dziadków blisko, a Łukasz do swoich rodziców, gdybysmy chcieli ich odwiedzić. 
Mebli tam prawie nie ma, ale to fajnie bo ja mam meble i akurat uda nam sie urządzić 
Co jest fajne, to to że właściciele mieszkania pomalują go sami i to na takie kolory jakie wybraliśmy! Aż mi sie nie chciało wierzyć po prostu! Klatka schodowa i okolica jest bardzo cicha i jest dużo zieleni. Okoliczne budynki zasłaniają hałas od ulicy i mozna sobie czytać ksiażke w loggi. Na dodatek cały ten blok jest ogrodzony a w środku jest prawdziwy ogród, bo dozorczyni dba o budynek jak o willę. Są wiec ławeczki, krzaczki, iglaki, masa kwiatów. Po prostu jak w ogrodzie! I to wszystko ogrodzone płotkiem. 
Jestem taaaaaaaaaaaaaka szczesliwa! Mieszkanko będzie wolne od 8 lipca. 
Udało mi sie zrobić prosty planm w paintbrushu
|