2010-08-15, 16:40
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnio przeczytane książki.
Nora Roberts Śmiałe marzenia - pierwsza część romansowania. chciałam coś lekkiego, o miłości... i dobrze trafiłam - przyjemnie napisane, ciekawe postacie, szybko się czyta i wciąga. ta część podobała mi się najbardziej. 10/10
Nora Roberts Odnalezione marzenia - część druga. niby podobnie, ale jednak czułam pewien niedosyt. 9/10
Nora Roberts Spełnione marzenia - część trzecia, przeczytana przeze mnie jako pierwsza. było tak jak ze śmiałymi marzeniami 10/10
Oceniłam powyższe książki na 10, w kategorii romansu, bo wiem, że nie jest to zbyt ambitna literatura, ale jak ktoś chce romansidła to jest super 
Nicholas Sparks List w butelce- chyba większość zna film pod tym tytułem. dla mnie to byl taki smęt... przeczytałam, ale jakośspecjalnie mnie nie wciągało... ale zakończenie mnie zadziwiło i to na plus. 7/10
Harlan Coben Bez pożegnania - uwielbiam książki Cobena. a to była dla mnie jedna z lepszych jego dzieł. mimo że najbardziej lubię serię z Myronem Bolitarem i Winem ta książka była najlepsza. jak zawsze w jego przypadku świetne postacie, główny bohater w szczególności i jego przyjaciel. trzyamała mnie w napięciu do samiutkiego końca. polecam! 10/10
Jan Krasnowolski Klatka - ksiązka składa się z kilku opowieści. z punktu widzenia różnych charakterystycznych osób. [morderca, dres, punk itp]. trzeba się naprawdę wczuć w to co się aktualnie czyta, kazdą część inaczej. napisana potocznym językiem. myślę że warto przeczytać, mi się bardzo podobała 9/10
|