2010-08-15, 19:07
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
Cytat:
Napisane przez blackhardcore
mam niby sklonnosci poki co do niedoczynnosci, ale boje sie ze dadza mi hormony i po nich bardziej przytyje.
mialam badania i ide za 2 tyg na kontrole, z nowymi badaniami, bo niby mam na swoj wiek za niski poziom a nie chca mnie leczyc wczesniej ze wzgledu na to ze to jednak hormony a jak narazie jedynym problemem jest waga i problemy z jej zbiciem.
czy ktos mial tu problemy z niedoczynnoscia? tył po hormonach? mi sie wydawalo ze wtedy szybciej schudne, ale pozniej mi ktos powiedzial ze sie tyje.
|
Przy niedoczynności tarczycy są skłonności do tycia,natomiast przy nadczynności tarczycy do chudnięcia,ale tu nie ma wyboru dla nas zadawalającego,by samemu decydować czy się leczyć czy nie....
Nie jestem lekarzem,ale poczytaj o tężyczce,to zrozumiesz jakie są konsekwencje nieleczonej tarczycy....
Sam Dukan mówi też o tym,że przy chorobach tarczycy poważniej należy podejść do problemu odchudzania,ale przy współpracy z lekarzem i pod stałą kontrolą ,można nawet podczas terapii hormonalnej tą dietę stosować.... .
--------------
...a w dukaniu u mnie dzisiaj dzień "królewski"...zaległe imieninki Anny.. .Ale nie przesadziłam,do obiadku trochę ryżu a na deserek kawałek ciasta i mały lodzik cytrynowo-miętowy .
Naprawdę nie jest źle na 3-ce....o ile pewne nawyki z dietkowania, staną się nieodzownym wykładnikiem zdrowego żywienia.
Do miłego....wytrwałość ponad wszystko .
|