Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-08-15, 19:07   #1831
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14

Cytat:
Napisane przez blackhardcore Pokaż wiadomość
mam niby sklonnosci poki co do niedoczynnosci, ale boje sie ze dadza mi hormony i po nich bardziej przytyje.
mialam badania i ide za 2 tyg na kontrole, z nowymi badaniami, bo niby mam na swoj wiek za niski poziom a nie chca mnie leczyc wczesniej ze wzgledu na to ze to jednak hormony a jak narazie jedynym problemem jest waga i problemy z jej zbiciem.
czy ktos mial tu problemy z niedoczynnoscia? tył po hormonach? mi sie wydawalo ze wtedy szybciej schudne, ale pozniej mi ktos powiedzial ze sie tyje.
Przy niedoczynności tarczycy są skłonności do tycia,natomiast przy nadczynności tarczycy do chudnięcia,ale tu nie ma wyboru dla nas zadawalającego,by samemu decydować czy się leczyć czy nie....
Nie jestem lekarzem,ale poczytaj o tężyczce,to zrozumiesz jakie są konsekwencje nieleczonej tarczycy....

Sam Dukan mówi też o tym,że przy chorobach tarczycy poważniej należy podejść do problemu odchudzania,ale przy współpracy z lekarzem i pod stałą kontrolą ,można nawet podczas terapii hormonalnej tą dietę stosować.....

--------------
...a w dukaniu u mnie dzisiaj dzień "królewski"...zaległe imieninki Anny...Ale nie przesadziłam,do obiadku trochę ryżu a na deserek kawałek ciasta i mały lodzik cytrynowo-miętowy.
Naprawdę nie jest źle na 3-ce....o ile pewne nawyki z dietkowania, staną się nieodzownym wykładnikiem zdrowego żywienia.
Do miłego....wytrwałość ponad wszystko.