Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Drepczą już na malych nóżkach, a niedawno wyszły z brzuszka - maluchy I/II 2009
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-08-17, 07:12   #4831
Kasia_L
Zadomowienie

Post Dot.: Drepczą już na malych nóżkach, a niedawno wyszły z brzuszka - maluchy I/II 2009

Witam

Od godziny nie śpimy, Jagoda bawi się już (właśnie pękł balonik, który maltretowała i zastanawia się mocno, co się stało), ja popijam kawkę i przeglądam co słychać w wielkim świecie.

Co do zasypiania. Jakiś czas temu wspominałam, że Jagoda nie cierpi być w swoim łóżeczku. Jest już lepiej, odkąd kupiliśmy kilka naklejek nad łóżeczko (na prędce z Toy Story, ale to dla niej nie problem). Kiedy ma wyjęte szczebelki potrafi wejść sobie, poleżeć i jest ok.
Wieczorami wymyśliła sobie, by zasypiać przy którymś z nas obok na kanapie. Po prostu po mleku idzie po swoją przytulankę, wchodzi na kanapę, kładzie się i trochę poprzemieszcza, po czym śpi. Ja w tym czasie czasem nawet w necie siedzę jedną nogą. Potrwa to max 10 min. i przekładam ją do łóżeczka. Ostatnio budzi się dopiero nad ranem.