Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - 8tygodniowa suczka, owczarek niemiecki długowłosy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-08-17, 21:00   #19
krokusik123
Przyczajenie

Dot.: 8tygodniowa suczka, owczarek niemiecki długowłosy

winogronek - dziękuję za radę, w jak najbliższym czasie rozejrze się za czymś z tą chondroityną jak najbardziej nie pozwalam żeby sama chodziła po schodach, to jeszcze zdecydowanie za wcześniej a co do skakania to czasami niestety nie mam na to wpływu bo sama ucieka z tarasu. kiedy mniej więcej następuje taki całkowity rozrost kości? w jakim wieku?

whip - właśnie będę kombinować z różnymi karmami dodając je do czegoś gotowanego a z czasem dosypywać jak najwięcej suchej (tak też doradziła mi dziś pani weterynarz). jak tylko tydzien temu przywiozłam pieska do domu na drugi dzień wzięłam do weterynarza i odrobaczyłam. dostała nawet tabletki do rozpuszczenia w wodzie także z tym wszystko załatwione.

RamiStars i Garadiela - właśnie ta oliwa z oliwek jak najbardziej jest wskazana, wg weterynarza, tylko wiadomo że w ograniczonych ilościach. na tych forach owczarskich mnóstwo osób pisało że ma problemy z jedzeniem i za każdym razem ktoś odsyłał do grzebania po forum (czyli jakieś 42 strony tematów, bez możliwości szybkiego wyszukania) bo niby każdy przypadek taki sam a ja podobnego do siebie nie znalazłam dlatego chyba na lepsze wyszło napisanie tutaj

nie dawało mi to dziś spokoju i popołudniu wybrałam się do weterynarza. okazało się że sunia powinna ważyć o 0,3kg więcej i ostatecznie dostała syrop który podaje się przy anoreksji (pobudza łaknienie). wątpie czy to tak szybko zadziałało w każdym razie zjadła dziś porcję mokrej karmy (poleconą przez weterynarza dobrej firmy) i ładnie się załatwiła więc modle sie by dalej było tak dobrze jak dziś popołudniu a kamień spadnie mi z serca
krokusik123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując