Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
witajcie,
mam do was kilka pytan odnosnie w/w tabletek
bralam tabletki 5 lat ostatnio mialam 3-letnia przerwe po czym po konsulatcji z moja gin postanowilam wrocic do tabletek. gin dala mi tabletki yaz. zaczelam je stosowac 5 dnia cyklu - wiem ze powinno sie je brac od 1 dnia cyklu ale wyczytalam w ulotce ze mozna rowniez od 2-5 dc z tym ze przez 7 dni wspolzyc wtedy z dodatkowym zabezpieczeniem. takze okres dostalam 3.08 a pierwsza tabletke wzielam 7.08 przez pierwsze 3 dni mialam lekkie plamienia pozniej byl spokoj. dzis jestem przy 12 tabletce i wczoraj wieczorem zauwazylam wydzieline troszke zabarwiona na rozowo... dzis rowniez... nie wiem czy to normalne czy nie...? jesli tak to kiedy to minie? czy ktoras z was tez tak miala przy ok 12 tabletce?? wiem ze przy 4 ostatnich tabletkach miedzy 2-3 powinien pojawic sie okres a co jesli sie nie pojawi? czy mam brac dalej nastepne opakowanie bez okresu? a jesli okres pojawi sie miedzy ta 2-3 tabletka ile powinien trwac? i co jesli jeszcze sie nie skonczy czy wtedy mam noramlnie wiaz kolejne opakownie? ile u was trwaja okresy przy braniu tych tabletek??
z gory dziekuje za pomoc
|