Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Moj TŻ bedzie mieszkalz dziewczynami.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-08-18, 16:04   #16
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Moj TŻ bedzie mieszkalz dziewczynami.

Cytat:
Napisane przez nevermind1989 Pokaż wiadomość
jest to tak zalatwione, bo jego kolega jest glownym najemcom i on decydowal komu wynajmie ten pokoj i wynajal dziewczynom.
ale czego Ty się obawiasz?
nie ufasz swojemu chłopakowi? myślisz, że wskoczy do łóżka wspólokatorkom? czy może masz niskie poczucie własnej wartości i boisz się, że Twój facet zamieszka z dziewczynami ładniejszymi/zgrabniejszymi/mądrzejsyzmi itp?

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Poza tym kwestia jest jeszcze jedna - ile lat ma Twój TŻ, że rodzice zabraniają mu z Tobą mieszkać? Nie powinien sobie na takie coś pozwalać, skoro studiuje to raczej jest już dorosłym facetem, więc uważam że jego rodzice nie powinni się wtrącać.

Ja mieszkam ze swoim TŻ i jego rodzice także na początku byli przerażeni i zabraniali mu tego. Jednak on się nie przejmował ich opinią i zrobił jak sam uważał za słuszne. Gadali gadali, jęczeli i marudzili, ale teraz już mu nie trują i zaakceptowali jego decyzję.

Podejrzewam, że rodzice zazwyczaj mają obawy przed ciążą
Mojego TŻ-ta rodzice jak po około roku naszego wspólnego mieszkania zauważyli, że ja z brzuchem nie latam to przestali marudzić...
Poza tym trzeba rodzicom uzmysłowić jak bardzo to jest wygodne (wspólne gotowanie, zakupy wspólne - zawsze to wychodzi taniej) i że teraz są inne czasy - wiele młodych ludzi przed śłubem chce ze sobą mieszkać aby się lepiej poznać

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-08-18 o 16:06
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując