2010-08-19, 06:53
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
Cytat:
Napisane przez vipwisnia
A właśnie mam pytanie jak to z tymi kremami  Rano, gdy wstaję mam strasznie tłustą skórę na nosie i trochę mniej na czole, więc musiałbym chyba używać kremu matującego. Jak to się więc ma do stosowania tego żelu i kremu nawilżającego? Wieczorem chyba niczego nakładać nie mogę, skoro stosuję Akneroxid, a rano jak? Oczywiście mycie twarzy żelem, czy emulsją na początek, a potem nakładanie dwóch kremów jednocześnie w jakiejś kolejności? Czy któryś sobie zostawić na południe na przykład? Bo nie za bardzo wiem jak to rozegrać  Bez śmiechu z laika proszę
|
Ja kremów matujących nie używam. Ale tutaj masz ciekawy wątek może coś znajdziesz dla siebie, ewentualnie zapytaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=183599&page=150
Wieczorem też możesz używać kremu nawilżającego. Najpierw smarujesz lekką warstwą kremu nawilżającego, ewentualnie jedynie te miejsca które będziesz smarował Akneroxidem, odczekujesz do wchłonięcia, jak masz dużo czasu to nawet z 20-30min, a później nakładasz Akneroxid. Tak samo i rano.
Cytat:
Jakbym chciał na przykład zacząć stosowanie właśnie czegoś na blizny to teraz, czy poczekać do zakończenia kuracji? I właśnie jak to wtedy łączyć, gdybym chciał stosować właśnie krem nawilżający i jakieś maści podtrzymujące kurację itd.?
|
Takie kremy na blizny są przeważnie fajnej konsystencji i one raczej już nie wysuszają skóry, więc w te miejsca w których masz blizny i nakładasz na nie krem na blizny, to wydaje mi się, że wtedy już obejdzie się bez kremu typowo nawilżającego. Co za dużo, to też nie zdrowo. Więc dobrze zagojone blizny możesz już zacząć smarować nawet teraz.
Kremami na blizny nie ma co smarować całej powierzchni skóry, bo one na trądzik nie pomagają zbytnio, tylko na same blizny, więc krem wsmarowujesz w dobrze zagojone blizny, a maści podtrzymujące nakładasz na resztę.
Edytowane przez olivvuska
Czas edycji: 2010-08-19 o 06:54
|
|
|