2010-08-19, 09:04
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Cytat:
Napisane przez lili1987
ahaaaaa  bo pisałaś, że masz 4 lub 5 do wykarmienia i zgłupiałam
ale masz takie zwykłe świnki tak? czy morskie prosiaki  ?
|
musze napisać oficjalnie ze mam świnki morskie, bo kiedyś tak głupio powiedziałam ze mam prosiaki i ludzie pare tygodni myśleli ze mam swinki Wietnamki w domu 
Cytat:
Napisane przez aaby
Ale nie uważam, by te 8h było przesadą. Oczywiście, co innego, jeśli teoretycznie pies siedzi sam 8h, ale właściciel wraca do domu, i robi swoje - nie zajmie się psem, z łaską go wyprowadzi, a potem siedź sobie pies sam i zajmij się sobą. Wtedy lepiej nie brać zwierzaka, bo tylko się go krzywdzi.
|
własnie oto mi chodzi my nie chodzimy na impezy, nie jezdzimy na wakacje, za to staram sie ogranizowac psu spotkania z innymi psami albo wyjedziemy sobie do lasku na pod dnia zeby sobie pobiegam i sie wybiegał
Cytat:
Napisane przez aaby
Ale jeśli któryś zwierzak ma tak dobrze, jak pies motylka (motylku, bo to Ty, prawda?!), że o 6 ma godzinny spacer, jest wymęczony na maksa, a po tych 8śmiu godzinach znów ma poświęcowej mnóstwo uwagi, to tylko pozazdrościć i pochwalić tak odpowiedzialnego właściciela 
|
dobrze pamiętałas ze to ja, chociaz idealna nie jestem. Zal mi go jak w tygodniu nie ma możliowosci tak wybiegania sie luzem, "tylko ma spacery", bo niestety ale jak TZ jest do pozna w pracy, ja sie boje go puszczac luzem po parku, bo juz nie raz byla sytuacja ze biegnie obcy duzy pies a własciciela nie ma. Ja wezme mojego psa na rece obcy mnie oszczekuje i skacze na mnie 
dlatego wole chodzic z obstawą - TZ na takie rzeczy bo jedno na psa na oku, drugie patrzy czy nie ma zagrozenia.
Niestety ludzie nie myslą, puszczaja psa luzem i sobie siedzą na ławce a inni niech sie martwią  
Cytat:
Napisane przez aaby
Temat kości drobiowych przemilczę, bo jeszcze mogłabym powiedzieć coś za dużo... 
|
ja kupuje wołowe jak kupiłam pierwszą "gierę" to tak mi śmierdziała ze mialam odruch wymiotny na serio, ale czego sie nie robi na dla
|
|