Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - nie mam juz sily
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-06-23, 15:58   #15
marzka82
Rozeznanie

Dot.: nie mam juz sily

Cytat:
Napisane przez Eleo765
nie rozumiem tłumaczenia takich głupich zachowań facetów zdaniem, że "są tak skonstruowani i my musimy to zrozumieć".

jeśli teraz wszystko jest na twojej głowie, to co będzie po ślubie? omija go przecież najpiekniejsza rzecz w życiu, przygotowania, wspólne decydowanie o uroczystości, wspólne szykowanie się. rozumiem twoją złość. na twoim miejscu zrobiłam porządną awanturę... lepiej krzyczeć teraz niż po ślubie... bo może on nie zdaje sobie sprawy, że to już jest ten zcas, gdy trzeba się za wszystko zabrać, że twoje gadanie to nie marudzenie, ale głos rozpaczy i wołanie o pomoc...
Nie wydaje mi się, że awantura to jest rozwiązanie, w niczym nie pomaga, wręcz przeciwnie. Jeżeli spokojna rozmowa i postawienie sprawy jasno, określenie się czego oczekujemy od drugiej osoby nie poskutkuje, to awantura tym bardziej.
Tłumaczenie, że facet jest już tak skonstruowany, no może jest to trochę stereotyp, ale jednak coś w tym jest. Jak koleżanka wcześniej napisała. Dla faceta nie jest tak ważne czy na torcie mają być różowe czy kremowe różyczki. Jeżeli dla nas jest to ważne to po prostu wybierzmy sobie takie jakie chcemy i nie zawracajmy im takimi pierdołami głowy, jeżeli jest to dla nich bez znaczenia. Nic na siłę. Jeżeli nie chcą sami wybrać, to będą mieli takie jakie nam się podobały. I tyle, czym tu się przejmować
Mój TŻ też nie angażował się za specjalnie w przygotowania, ale teraz kiedy został miesiąc do ślubu sam pyta mnie czy czegoś nie trzeba załatwić, czy przypadkiem nie musimy gdzieś zadzwonić, dograć szczegóły. Teraz On bardziej pilnuje terminów z załatwieniem czegoś niż ja
Dziesięć miesięcy to naprawdę baaardzo długo. Nie ma się czym stresować (mądry polak po szkodzie ) Najważniejsze żebyście mieli umówione sprawy z salą i orkiestrą, bo to najgorzej załatwić, a reszta... nie ma się co stresować i wyżywać na facecie. Zobaczysz, do niego też dotrze NIC NA SIŁĘ!

Pozdrawiam
...Nie jedź szybciej, niż twój anioł stróż umie latać...
marzka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując