Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - czarownice,wrózki łaczmy sie :D
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-08-21, 21:31   #45
Tarquin
BAN stały

Dot.: czarownice,wrózki łaczmy sie :D

Ja jakieś 15 lat temu natknąłem sie na ksiązkę Pana Suligi z kartami. MAm ja do0 dziś, choć są marsylskie i źle mi się je odczytuje. Ponoć to silne karty. Mam jeszcze Gay tarot, Rider-Wait mini, Gay Tarot, Tarot
Viscontich-Sforzow, Adventure Tarot, Pictorial Key Tarot i Sensual Wicca. Niektórzy mówią, że powinno się wręcz mieć kilka talii - ja mam inną do spraw damsko-męskich, inną do męsko-męskich, inną dla siebie, inną do ogólnego wróżenia.

Dla siebie wróżę głównie gdy mam jakiś problem - co zrobić z byłym, czy zmienić pracę. Znajomym różnie, choć wolę, gdy jest postawione konkretne pytanie. I zdarza mi się wróżyć przez GG - jak do tej pory bez problemów I często do mnie przemawiają karty "obrazkami", a nie konkretnym znaczeniem danej karty.

Co do wróżek esemesowych to często są to automaty. Natomiast w telewizji często występują znani i cenieni tarociści.

Co do wiedzy - jest mnóstwo sklepów internetowych z ksiązkami o tej tematyce i kartami, są sklepy (w Krakowie na Małym Rynku, w Warszawie na Brackiej). Są przynajmniej trzy duże fora ezoteryczne, dwa działy na gazeta.pl, wiele stron prywatnych, kursy. Jest nawet szkoła, gdzie można się tego nauczyć.
Tarquin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując