2010-08-21, 21:31
|
|
|
BAN stały
|
Dot.: czarownice,wrózki łaczmy sie :D
Ja jakieś 15 lat temu natknąłem sie na ksiązkę Pana Suligi z kartami. MAm ja do0 dziś, choć są marsylskie i źle mi się je odczytuje. Ponoć to silne karty. Mam jeszcze Gay tarot, Rider-Wait mini, Gay Tarot, Tarot
Viscontich-Sforzow, Adventure Tarot, Pictorial Key Tarot i Sensual Wicca. Niektórzy mówią, że powinno się wręcz mieć kilka talii - ja mam inną do spraw damsko-męskich, inną do męsko-męskich, inną dla siebie, inną do ogólnego wróżenia.
Dla siebie wróżę głównie gdy mam jakiś problem - co zrobić z byłym, czy zmienić pracę. Znajomym różnie, choć wolę, gdy jest postawione konkretne pytanie. I zdarza mi się wróżyć przez GG - jak do tej pory bez problemów I często do mnie przemawiają karty "obrazkami", a nie konkretnym znaczeniem danej karty.
Co do wróżek esemesowych to często są to automaty. Natomiast w telewizji często występują znani i cenieni tarociści.
Co do wiedzy - jest mnóstwo sklepów internetowych z ksiązkami o tej tematyce i kartami, są sklepy (w Krakowie na Małym Rynku, w Warszawie na Brackiej). Są przynajmniej trzy duże fora ezoteryczne, dwa działy na gazeta.pl, wiele stron prywatnych, kursy. Jest nawet szkoła, gdzie można się tego nauczyć.
|
|
|