Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Trądzik - cz. 3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-08-23, 10:15   #1712
Tomaan
Raczkowanie

Dot.: Trądzik - cz. 3

Aaa! To będzie chyba to! Nakierowałyście mnie wcześniej z tym białym chlebem itp. i dzisiaj znalazłem ciekawe wpisy na blogu jakiegoś chłopaka.. dieta ta wcale nie jest jakaś straszna..

http://wylecz-tradzik.blogspot.com/

Czytajcie, wrzuciłem to w pracy bo tak się ucieszyłem. Ludzie w komentach piszą, że jak wrócili do chleba to znów problemy, na innych forach podobnie.

Byłem kiedyś nad jeziorem na dziko, nie mieliśmy chleba 3 dni i pamiętam, że miałem super stan twarzy..

Do dzieła

Pa.

Cytat:
Napisane przez lullaby97 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak Ty, ale kiedy idę do piekarni, nie mówię 'poproszę drogi razowy chleb' Czytałam Twoje wcześniejsze posty, stosujesz i testujesz wiele sposobów, jak dla mnie sporo przesadzonych, ale to pominę, widzisz jakieś rezultaty czy nic Ci nie dały, dlatego teraz analizujesz chleb?
Tzn. tak, zrezygnowałem z Differinu od którego byłem uzależniony i mimo braku leku, jakiegokolwiek leku z apteki, dzięki rożnym zmianom w moim życiu, kremie, kosmetyczce itp. diecie ale jeszcze nie jakiejś z kosmosu, stan mojej cery oceniam na 4= czasem na 4+ ale chcę mieć ją na 6+ i to uważam za jakąś wygraną bo lekka poprawa przy zrezygnowaniu z leków jest na pewno małym sukcesem.

Poświęcam się naprawdę bardzo, nie palę, nie piję alkoholu, rano i wieczorem używam żelu do mycia AA for Boy, kremik, czysty ręcznik, ogólna czystość odzieży, pościeli, kurze itp. Owoce, warzywa, brak konserwantów, tj. także słodyczy, gazowanych napojów itp. ale doszedłem do wniosku, że osoby, które mają idealną cerę nie zawdzięczają jej przypadkowi.. stosują wyważone życie, jedzą zdrowo, zawsze jakieś sałatki, widziałem osoby, które nawet pomidory jadły jak jabłka ;P itp. mają pieniądze na utrzymywanie siebie i swojego otoczenia w czystości i być może.. nie zapychają się kanapkami tak jak ja bo zawsze mają zdrowe obiady itp. w domu.

U mnie z obiadami i warzywami jest krucho i wszystko muszę kupować sam, za własną kasę, owoce, soki 100% itp.

Pomyślałem, że dalej jest coś nie tak i że może coś banalnego, coś co robię od lat z przyzwyczajenia działa na mój organizm źle.. myślę, że to może być ten biały chleb bo naprawdę jem go bardzo dużo a inni też jak widać mają z nim problemy.

Nie żyję w sterylności, stawiam na naturalizm. Np. litrami piłem wodę mineralną z sokiem Herbapolu, takim w szklanej butelce za ok. 5 zł ,wiecie.. oświeciło mnie, ten sok nie ma nic z soku Chemia.

Prawdziwy sok to taki domowy lub te z lodówki, tzw jednodniowe lub 3dniowe Tymbarka itp.

Reasumując w walce z trądzikiem jestem zwolennikiem zdrowego życia, naturalności - to powoduje odpowiednią regulację gospodarki hormonalnej, która ma duży wpływ na trądzik.

Jeszcze parę dni temu rozdzielałem pielęgnację zewnętrzną od diety i od hormonów, dziś wiem, że stan cery wypływa ze stanu organizmu a o nim świadczą m.in hormony, które z kolei są zależne od tego co jemy i jak żyjemy - koło zamknięte! O tym piszą w sieci, to nie moje wymysły, z biologii byłem słaby. Jeśli jakimś cudem to nie pomoże to i tak zyskam, bo będę super zdrowy i będę żył dłużej. W tą całą chemię, nawet w chlebie czy oszustwach farmaceutów wierzę, ponieważ z innej dziedziny życia wiem, czym kieruje się człowiek - zyskiem, jeśli wojny wybuchają dla pieniędzy to giganci nie odważyliby się podtruwać ludzi celem maksymalizacji zysków? Zdziwiłbym się. Tylko bez tekstów typu "teoria spiskowa" bo to mnie rozwala

No dużo by gadać.. tylko nie linczujcie mnie, to moje własne zdanie oczywiście i nie twierdzę, że tak jest i że to pomaga innym.

Edytowane przez Tomaan
Czas edycji: 2010-08-23 o 10:35
Tomaan jest offline Zgłoś do moderatora