2010-08-23, 18:49
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
Napisane przez subtelle
Mimo wszystko te statystyki są przerażające....do 13 tygodnia 10-20 % ciąż obumiera/ lub następuje poronienie 
ja już chcę zobaczyć dzidzię 
|
kochana a to nie jest tak że 10-20% to jest policzone już z tych wszystkich poronień? i oni wyliczyli że z tych wszystkich to 10-20% to następuje do 13 tygodnia a nie że w ogóle... ja to tak rozumiem nie wiem czy dobrze...
Cytat:
Napisane przez Montii
wróciłam od lekarza i tak jak bosti - nie miałam usg ale powiedział po badaniu ,że wszystko ładnie się rozwija, nie ma problemów, mam porobić znowu jakieś badania, a w piątek wreszcie zobacze me dziecie 
miłego popoludnia 
|
bardzo się cieszę szybko ci zleci do piątku 
Cytat:
Napisane przez deneb3
ja tam podzielam całkowicie zdanie niutki
co do badania przezierności karkowej to można ją zbadać tylko 11-14 tydzień bo później fałda zanika więc nie wiem jak gin może mierzyć w 20 tygodniu przezierność
ja jestem po badaniu genetycznym, u mnie to robi lekarz standardowo, dzięki czemu jestem pewna, że nie ma genetycznych wad, nie ma zwiększonego ryzyka zespołu czy to Downa czy Turnera czy innego,
wiem, że mózg rozwija się prawidłowo, kości rosną prawidłowo i nie ma ryzyka karłowatości.
Nie są to badania prenatalne tylko genetyczne, normalne badanie na dobrym usg.
Mój lekarz jest dobrym specjalistą co mnie baaardzo cieszy i uspokaja
i mogę w pełni być spokojna i cieszyć się ciążą 
|
u mnie też lekarz powiedział że ok. 15 września (będzie to właśnie jakoś 11-12 tydzień zrobi mi usg tzw. genetyczne. a ma dobry sprzęt i ufam mu że sprawdzi dokładnie.
Deneb3 ja też dziś powiedziałam z tym że ja mam 3 dziewczyny w pracy i były zachwycone i od razu powiedziały że ze zwolnieniem mam się nie szczypać bo dziecko jest najważniejsze
Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2010-08-23 o 18:51
|
|
|