Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jeże, jeż, pigmejski jeż afrykański - WĄTEK ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-08-24, 12:05   #83
Veredise
Zakorzenienie

Dot.: Pigmejski Jeż Afrykański

Ja uwielbiam jeże, to takie słodkie zwierzaki Na moim osiedlu mieszka dużo tych europejskich, często w nocy je widzę jak wychodzę z psem na ostatni spacer. Dwa albo trzy razy nawet je przenosiłam, bo były na trawniku tuż przy krawężniku jezdni i pewnie zaraz by wlazły i skończyły pod kołami, więc w bluzie albo kurtce przenosiłam je dalej od drogi, w krzaki albo trawy. Szkoda, że nielegalne jest chowanie w domu tych europejskich - bo one są pod ochroną i prawnie jest zabronione przetrzymywanie bez zezwolenia w niewoli zwierząt chronionych, chyba, że są chore i wymagają opieki.
Te afrykańskie są fajną alternatywą dla europejskich Myślałam kiedyś o tym, żeby sobie takiego sprezentować - sama jestem nocnym markiem, więc akurat kiedy jestem na nogach on by buszował po domu, ale mama powiedziała, że jak kupię jeża to mnie wywala z domu i wydziedzicza
A Grosik jest przecudowny

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując