Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-08-24, 14:27   #2011
brawurkaaa
Raczkowanie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

no tak, tylko, ze Twoja Ola jest mlodsza ponad 2 miesiace, to moze jeszcze nie siadac, a Sebus chyba jest za ciezki, zeby sie tak podniesc(sama sobie tak tłumacze), wazy 10 kg i moze cos w tym jest
no możliwe, ale to kiedy dziecko zaczyna siadać to uwarunkowania genetyczne są też, mnie np uczyli na pediatrii że to kiedy dziecko zaczyna się przewracac na brzuch czy plecy, zaczyna siadać czy chodzić to zależy tak naprawdę od dziecka kiedy przyjdzie czas na niego, że niby wszystko w swoim czasie, że ono najlepiej wie co i kiedy.
może spróbuj za rączki podnosić gdy leży by usiadł i tylko asekuracyjnie miec rece by się nie obalił i moiże mu się spodoba i bedzie się starał sam siedzieć.

Kancia

też jestem zdania że zależy jak długo ma dziecko siedzieć w chodziku, moja siostra też miała chodzik i ma zdrowe biodra na szczęście

brawurkaaa jest offline Zgłoś do moderatora