Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Doskonalenie sylwetki - basen, rolki etc.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-08-24, 23:22   #5
Koem
Raczkowanie

Dot.: Doskonalenie sylwetki - basen, rolki etc.

Jeśli chodzi o pływanie to jak wiadomo, sama woda modeluje ciało i każdy styl jest odpowiedni, jednak największe efekty da kraul i grzbiet, czyli długoosiowe style ) Poprawny delfin też będzie ok. Jedynie w żabce obstawiałabym, że brzuch najmniej pracuje.

I morphine88, jedz więcej. Nie szkodzi, że to tylko na okres wakacji. Wiem po sobie, że takie coś do niczego dobrego nie doprowadzi. Przed wyjściem na basen/rolki zjedz większy posiłek niż teraz planujesz. I myślę, że co najmniej 1500kcal, proszę. To i tak jest spory deficyt, a gdy dodamy nawet tę godzinkę basenu to organizm na nasz brak rozsądku zareaguje szybko -spowolni przemianę materii, dojdzie osłabienie i cała reszta.
A i to bieganie. Będzie Ci się chciało wychodzić na 15min, ubierać się? Jeśli to będzie intensywne 15min to wyrobisz sobie z czasem kondycję(chociaż podobno najlepiej 2x dziennie po 15min intensywniej), jednak trucht na niewiele się zda, bo organizm nie zacznie czerpać z pokładów tłuszczu a z tego co zjadłaś danego dnia. Więc może tak 40min biegu i np. zastąpić nim basen lub rolki? Chyba że będziesz na siłach... Ale pamiętaj, żeby nie przesadzić. Jesteśmy kobietkami, musimy uważać i trenować rozsądnie.

Ogólnie plan mi się podoba, ale jedz więcej.
Powodzonka
Koem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując