2010-08-27, 14:54
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia - cz. V
Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba
Dobra Panienki!
Jestem przez tydzień sama, więc potrzebuję porady w sprawie gotowych dani biedronkowatych... co sądzicie o lasagne? zapiekankach? pizzy - mrożonej, albo tej lodówkej? Muszę się wyżywić, nie zmarnować żarcia i do tego nie wydać kasy zbyt dużo...
Matko no, zawsze gotowałam dla 2 osób, niczym dla 3  bo mój Pan wcina, że hej! a teraz... ja tu dać radę 
|
Polecam mrożonki do robienia zup - nie tylko te konkretnie do zup przeznaczone. Mój przepis na tanią, szybką zupę to trochę fileta z kurczaka lub jakieś ryby, warzywa z mrożonki, można do tego potem dodać jogurtu naturalnego lub pomidorów z puszki. Pizza mrożona - ogólnie jest OK, ale jak się na nią da dodatkowego sera, jakiś inny składnik. Lepsza jest ta z chłodni (tam gdzie są sery, nabiał) - niczego nie trzeba na nią dodawać i na jeden obiad jak najbardziej wystarczy. Przelicz sobie, czy nie taniej Ci wyjdzie kupić mąki, drożdży, mleka i samej robić ciasto - a dodawać na nieco na co masz akurat ochotę. Z taniego gotowania to fajne są parówki w cieście naleśnikowym, mięso mielone z sosem Aspiro i makaronem / ryżem.
Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2010-08-27 o 14:55
|
|
|