2010-08-28, 11:36
|
#71
|
BAN stały
Zarejestrowany: 2007-12
Wiadomości: 4 461
|
Dot.: Praca w hipermarkecie, plusy i minusy
Cytat:
Napisane przez aaniolekk
ja pracowałam na kasie w Realu ale znam osoby z innych stanowisk to mogę coś powiedzieć 
w piekarni mają kody na wszystko, podają i kasują klienta (ale tylko ciastka, drożdżówki itp., chleb i bułki nie) będziesz miała swoją kasetkę i tak jak wszyscy kasjerzy rozliczasz się codziennie z całej kasy pod koniec pracy.
na serach i wędlinach tylko ważysz i dajesz do koszyka. kolega pracuje na serach i musi godzine przed otwarciem sklepu być żeby to nakroić wszystko ;| myślę, że to truniejsza praca bo to krojenie, potem pakowanie niesprzedanych plasterków i musi na oko się orientować ile to np. 30 dkg żeby nie dobierać po kilka razy na wage (nie każdy mówi tak jak ja "6 plasterków poproszę"  ) no i te nazwy wszystkie znać..klient litości nie ma pyta się który lajtowy, który nadaję się do jakiejś potrawy itp., trzeba wszystko wiedzieć
|
Dokładnie, to jest najtrudniejsze w pracy w sprzedaży, trzeba znać produkt i wiedzieć jeszcze gdzie leży
|
|
|