2004-09-05, 21:31
|
|
Raczkowanie
|
Re: jakimi klientkami jesteście?
Pracowalam jako hostessa na promocjach a teraz dostalam na szczescie prace Jest wlasnie tak jak piszesz niestety, ludzie sa rozni ale przewazaja nadeci, ponurzy i srednio przyjemni ktorzy nawet nie odpowiedza dziekuje lub w trakcie rozmowy obracaja sie tylem i ida sobie dalej Ja mialam ten komfort ze na sobie mialam albo firmowa koszulke albo czarne spodnie i czarna bluzke, nie musialam sie przebierac w renifery, myszki itp. Moim zdaniem takie stroje tylko przeszkadzaja i sprawiaja ze hostessa czuje sie mniej pewna siebie a to wplywa na sprzedaz.
Ja bedac w sklepie, ZAWSZE mowie hostessie "dziekuje" jezeli nie jestem zainteresowna promocja, czesto z usmiechem, oczywiscie jezeli hostessa tez sie usmiecha a nie mruczy cos pod nosem 
Jezeli chodzi o sklepy to jezeli obsluga jest uprzejma i pomocna, jestem mila. Ale jestem tez wymagajaca klientka Jezeli jednak spotykam sie z nieuprzejmoscia, brakiem wychowania ("dziendobry"), mina panienki pt. "czego???, no czego!!!" to wychodze i nie wracam do takiego sklepu.
|
|
|