2010-08-28, 16:34
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIX:)
Cześć.
Cytat:
Napisane przez et-ka
Madziu, nawet nie wiesz jak strasznie Ci zazdroszczę tego Waszego mieszkania. my teraz trochę na gwałt szukamy, bo dwóch doradców poleca nam rodzinę na swoim..a nie wiadomo czy rodzina na swoim będzie w przyszłym roku. tylko...że nic nie ma. nic kompletnie. nic a nic. już się powoli załamuję ;(
|
Widać ruch w związku z niepewnością RNS. U nas w bloku jak kupowaliśmy nasze mieszkanie było 40% mieszkań wolnych. Obecnie zostało już tylko kilka.
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321
Kochana my jak szukaliśmy to też nic nie było. Ja bardzo chciałam nowy blok, tzn nie od dewelopera ale z pustaka a nie takie 30-40 letnie z płyty. Ale nic nie było i w desperacji już chcieliśmy brać stare i to 2 pokojowe. nawet poumawialiśmy się na oglądanie. A tu nagle moja mama od znajomej dostała nr telefonu do jednego mieszkania (nawet w gazecie nie mieli ogłoszenia, tylko po znajomych powiedzieli, bo im się nie spieszyło ze sprzedażą). Ale spojrzałam, że aż 78m2 i wyrzuciłam tę kartkę. Potem jak tak szukaliśmy to sobie myślę, że w sumie mogliśmy je choc zobaczyć, bo cena jak na mieszkanie po kapitalnym remoncie nie jest duża (w starych blokach tyle też chcieli), ale kurcze numeru nie było. I wiecie... moi rodzice szukali pokoi w górach i wzięli tę kartkę z numerem i na niej wszytsko zapisywali. Nie chcący wzięłam te kartkę aby zobaczyć co wybrali - a tam bach mój numer  Umówiliśmy się aby zobaczyć mieszkanie. Pojechaliśmy z mężem a tu od wejscia miłość od pierwszego wejrzenia  pojechalismy do domu i od razu mówię rodzicom, ze kupujemy mieszkanie . Wiec rodzice powiedzieli, że chcą je zobaczyć i za 20 min znowu tam byliśmy. Rodzice tez wielce w nim zakochani  To nie jest taka blokowa klitka, ale ładne przestronne mieszkanie. Do tego blok z pustaka tak jak chciałam. Więc mogę powiedzieć, że takim fuksem nam się udało. Do tej pory przeglądam ogłoszenia z ciekawości ale nic nie ma fajnego. Kompletnie nic. Trzymam kciuki aby wam się udało. Poza tym od nowego roku wchodzi tez ten wyższy podatek i mieszkania mają iść w górę. My rodziny na swoim i tak byśmy nie wzięli bo mieszkanie jest za duże i mamy już na własność działkę.
|
Ad. podkreślonego- my też mamy większe a mamy RNS, gdyż dofinansowują do 50m2 a resztę sami płacimy.
Cytat:
Napisane przez et-ka
2800 za miejsce w garażu?
Haniu, to blokowiskowy ursynów 
ale nie sądziłam, ze u Ciebie w mieście też tak drogo.
|
Niezła cena za miejsce postojowe na zewnątrz. Nasze w garażu kosztowało 28000 a przed blokiem kosztowały 14000.
Et-ko jak myślisz o tymczasowym mieszkaniu to ja postawiłabym na dobrą komunikację.
|
|
|