Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Stosowanie Diacnealu - refleksje
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-08-28, 16:21   #1831
tobb
Raczkowanie

Dot.: Stosowanie Diacnealu - refleksje

Witam wszystkich
Od około pół roku mam ochotę zacząć stosować Diacneal. Dowiedziałam się o nim od użytkowniczki YouTube http://www.youtube.com/user/MakijazeKasiD a potem przeczytałam wątki na wizażu.
Moja przygoda z kwasami to na razie tylko Effaclar K - dla mnie był za słaby i nie miałam cierpliwości czekać dłużej na efekty. Mam tłustą cerę, rozszerzone pory w strefie T i na policzkach.
Od września chcę spróbować Diacnealu. Zamierzam go nakładać na noc w następującej częstotliwości:
- dwa pierwsze użycia co cztery dni
- cztery następne użycia co trzy dni
- kilkanaście (nie wiem jeszcze ile) kolejnych aplikacji co dwa dni
- a potem już codziennie.
Nie wiem czy ten plan wypali - zobaczę jak moja twarz będzie reagować i być może coś zmienię.

Oprócz Diacnealu zamierzam stosować rzeczy polecane przez Kasię: tonik Hydrabio z Biodermy i żel z Neutrogeny. Pomiędzy użyciami Diacnealu będę na noc smarować twarz kremem Humektan. Na dzień pod makijaż krem Olay rozświetlający z SPF 15 lub Avene 50 jeśli będzie słoneczny dzień. Do demakijażu chcę używać płynu Sensibio z Biodermy.

Chciałabym się zapytać co uważacie o tej rozpisce, czy może coś zmienić?
Mam pytanie do osób które stosują Diacneal od początku tego wątku (marzec 2006). Czy dalej go stosujecie? Jak często? Czy od tamtego czasu zmienił się skład i działanie kosmetyku?

Z góry dzięki za rady
tobb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując