Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wasze opisy GG, część XXI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-08-28, 19:27   #520
Aguskowa
Przyczajenie

Dot.: Wasze opisy GG, część XXI

A ja jestem nowa : ]]. Chociaż czytam od jakiegoś czasu. Opisy świetne.

Weny Dziewczynki ; **.

Tak chciała żeby ją zauważył. Żeby choć raz spojrzał na nią mijającą go na korytarzu i się uśmiechnął. Tak po prostu. Mały, słodki uśmieszek dla małej, naiwnej brunetki.

Robiłam tylko to co podpowiadał mi rozsądek. Z całych sił chciałam zagłuszyć serce, które starało mi się przekazać, że nadal kocham tego dupka.

Patrząc w twoje zielone oczy czułam się szczęśliwa jak nigdy wcześniej. I niestety nigdy później…

Ja udaję szczęśliwą, ty obojętnego. Głupia gra, do której zasady ciągle dopisuje życie.

Jego spojrzenia były cenniejsze, niż potoki słów innych. Chciała żeby patrzył na nią wiecznie. I żeby w końcu zrobił pierwszy krok.

Zapijała smutki gorącą kawą. Zajadała je czekoladą. Zalewała łzami. Znowu przez niego. Przez tego samego, zielonookiego bruneta, który jakiś czas temu zawrócił jej w głowie.

Postawiłeś mój świat do góry nogami, a potem zniknąłeś. To powinno być karalne.

Bez sensu gapiła się w drzwi. Na co liczyła? Na pewno nie na to, że wróci. Na to już straciła nadzieje.

Zobaczysz. Przyjdzie taki czas, że wrócisz, będziesz się płaszczył, błagał o wybaczenie i wydrapywał przepraszam paznokciem na chodniku pod drzwiami mojego domu. A ja? Ja tylko wzruszę ramionami. Tak jak ty to zrobiłeś ostatnim razem.

Malując paznokcie na fioletowo nie myślała o nim. Nie myślała o tym co razem przeszli. Nie płakała. Wiedziała, że to nie koniec. Że wszystko co najlepsze jeszcze przed nimi.

Aguskowa jest offline Zgłoś do moderatora