Ile kosztuje ciąża?
Witajcie. W sobotę zobaczyłam upragnione 2 kreseczki na teście. Jest to moja pierwsza ciąza.
Dziś poszłam zapisać się do mojej pani doktor, do której chodziłam i mam do niej zaufanie i nie chciałabym jej zmieniać. Chodziłam do nie na nfz jednak było to w prywatniej przychodni. Niestety dowiedziałam się że niestety nfz nie przedłużyło kontraktu z tą przychodnią. Jest jakaś szansa od końca września ale to nic pewnego. Na razie przyjmują tylko prywatnie. Do zwykłej przychodni nie pójdę. Mam uraz. Mam też możliwość wykupienia abonamentu w innej prywatnej przychodni, ale tam żadnego lekarza osobiście nie znam a w necie opinie są różne. Jednak za około 100 zł. miesięcznie miałabym tam lekarza i wszelkie potrzebne badania, a nie jestem osobą zbyt majętną.
Serce ciągnie mnie jednak do mojej pani doktor, a tam sama wizyta kosztuje 100 zł. Za wszelkie badania pewnie musiałabym płacić.
Dlatego proszę wszystkie doświadczone ciężarówki, szczególnie te, które chodziły do lekarza prywatnie, ile was kosztowała ciąża. Wizyty, a przede wszystkim badania. Bo może nie wyszłoby dużo prywatnie niż w abonamencie?
Pozdrawiam serdecznie
|