Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jaką książkę obecnie czytacie? Część V.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-09-01, 07:23   #967
Majtynka3
Przyczajenie

Dot.: Jaką książkę obecnie czytacie? Część V.

Cytat:
Napisane przez komicznaa96 Pokaż wiadomość
dziewczyny polećcie mi jakąś świetna książkę .
chcę jakoś świeną kupić mojej przyjaciółce i chcę żeby ta książka stałą się jej ulubioną.
tematyka dowolna.
po prsotu podajcie może tytuły i autorów waszych najkochańszych książek i opinię

będę strasznie wdzięczna

Ja polecam Gady Mirosława Sokołowskiego, Stokrotkę Jana Pawła Krasnodębskiego ( i drugą cz. Stokrotkę i demony). Naprawdę nie można się oderwać. Tematyka- narkomania w Polsce.

Jeszcze SOUAD Spalona żywcem relacja dziewczyny z wioski w Jordanie, która została podpalona przez swoją rodzinę gdyż się zakochała i zaszła w ciążę. Ogólnie o posłuszeństwie jakim muszą wykazać się kobiety wobec mężczyzn w miejscach gdzie islam wciąż wyznawany jest bardzo fanatycznie i istnieją "zbrodnie honorowe". Każda kobieta powinna przeczytać.

Waris Dire Kwiat Pustuni problematyka obrzezania dziewcząt, ale również dążenia do spełnienia marzeń ( to prawdziwa historia dziewczyny która od koczowniczego trybu życia w Afryce przeszła do modlelingu w Nowym Jorku i została również członkiem ONZ w walce przeciw obrzezaniu dziewcząt)

Dr Nick Trout Powiedz gdzie Cię boli niesamowicie wciągająca relacja z życia weterynarza, napisana z humorem, ale nie tylko (zdążyłam się raz nawet popłakać). Przefantastyczna.

Tomasz Piątek Heroina nie każdemu przypadnie do gustu. Książka ciepła, taka ciepło kleista. Zupełnie inne światło. To nie jest relacja o problemie, raczej przyjemny majak o innym stanie świadomości.

To takie moje propozycje