Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-09-01, 08:48   #1237
lili1987
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
W weekend nie miałam czasu, bo pojechaliśmy do rodziców, a w wyniku spotkania wyszła impreza na działce I potem jak już wróciliśmy, to zajęłam się kolcami i mieszkaniem (i sobą przede wszystkim), że jakoś tak wyszło i nie wchodziłam na wizaż. Ale dziś i jutro będę nadrabiać ten wątek, więc nic nie jest stracone. W ramach oszczędzania w ostatnich tygodniach wydaliśmy ok. 100 zł na jedzenie, dostaliśmy 200 ojro od cioci i na wspólne nasze imieniny, tzn moje i męża, od cioci robota kuchennego z miską oraz od teściowej toster. Zrobiliśmy przemeblowanie w kuchni i lodówka lepiej działa (chłodzi i nie włącza się często). Jutro idziemy do kina, bo mamy bilety po 9 zł za osobę (kino z orange), więc w tym tygodniu będzie Uczeń czarnoksiężnika, a za tydzień Święty interes. Nie jest na razie źle. Nawet wzięłam się za siebie. Jeżdżę na rowerku stacjonarnym i skaczę na skakance... Jedzenie też zmienione - zero chipsów i przekąsek, w zamian marchewka i śliwki Miłego wieczorku Kochane SPD Idę jeść kolację i mykam spać, bo jutro dalsze ogarnianie mieszkania.
ojjj to same oszczędności -tanie kino, prezenty, kaska
gratulacje

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez niniona Pokaż wiadomość

a no i w niedziele dostalam jeszcze od rodzicow wielgachna cukinie (chyba z 4kg ma) i takiegoz samego kabaczka, wiec musze z nich cos pokombinowac
macie moze jakies sprawdzone przepisy na cukinie lub kabaczka?
leczo (doczytałam dalej i widzę, że nie ma być to leczo)

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Byliśmy w tej nowej biedronie ! Ile ludzi :szok:
Bananay- 1,99
Mięso mielone 0,5 kg- 4,99
Schab 5kawałków- 4,49
Pomidory- 1, 39
Papier toaletowy rumiankowy- 4.49
Parówki 700 gram- 3,99
Ser 300 gram- 3,99
Szynka 200 gram- 2,99
Mleko- 1,39
Boczek- 9,9
Kełbasa podwawelska- 8,89

I już nie pamiętam co jeszcze wzięłam Aaa oliwe z oliwek, balsam dla siebie za 5,99, serki do kanapek, biały ser do ruskich, pasty do kanapek, mamie płyn eden do płukania za 4,49, ptasie mleczko za 4,99. Naprawdę mnóstwo promocji! Ludzie rzucali się dosłownie na wszystko

Kilka rzeczy kupiłam już na nasz wyjazd
nawet fajne takie pisanie co się kupiło
chociaż widać czarno na białym
ptasie mleczko moje ulubione o 2 zł taniej? ja je uwielbiam, szczególnie jak na trochę włożę do lodówki

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
bo ja wchodząc do sklepu najpierw łapie metke a potem oglądam ciuch...
świetnie to ujęłaś. robię identycznie

Prędzej czy później los się odwróci
Wyrówna bilans poniesionych strat

lili1987 jest offline Zgłoś do moderatora