Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Duży niemowlaczek
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-09-04, 15:10   #27
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk
Dot.: Duży niemowlaczek

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21851365]Buziaczku - nie wiem jak jest z pustymi kaloriami (nawiasem mówiąc fajnie to brzmi - czyli kaszka to taki alkohol dla dzieci? ), natomiast dzisiaj coś zauważyłam i padłam Otóż moja córka jak dostaje samo mleko, zjada ok. 100ml od kilku dni, a gdy zagęszczę jej kleikiem ryżowym (daję ok. 3miarek na 180ml wody + 6 miarek mleka), to wciąga 14-160ml a czasem i całą butlę

No, ale ona dostaje takie zagęszczone mleczko ok. 18 i rano, ok. 7, + do tego 3 butle (z których zjada mał0).

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

A no właśnie, Libra Na nadwagę (by nie rzec: otyłość) u dzieci pracujemy od początku.

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

A no właśnie, Libra Na nadwagę (by nie rzec: otyłość) u dzieci pracujemy od początku.[/QUOTE]

Tak to wlasnie okreslil nasz pediatra tez zrobilam wielkie oczy bo myslalam ze takie dzieci musza jesc kaszke kiedy zapytalam o wprowadzenie kaszek to powiedzial po co....i ze kaszki to sa zapychacze i puste kalorie i ze wlasnie daje sie je dzieciom ktore za malo przybieraja na wadze lub chudna a te ktore ida ladnie z norma (jak moj) to nie potrzebuja tylu zapychajacych kalorii wiec nie dawalismy kaszek.... ale potem jakos sama wprowadzilam ta kaszke zamiast 3 butli mleka i u nas wygladalo to tak (maly przesypial cale noce)

7 - butla 210 ml mleka

11 - kaszka 150 ml wody + 5 lyzek mleka (jak w przepisie)

14 - obiad (jedno danie albo zupa albo drugie danie)

17 - owocki

19:30 - butla mleka

+ przekaski male

Obecnie majac 19 m-cy maly je tak samo ale nie je juz kaszki tylko normalne sniadanie w postaci kanapek, jajka, parowki itp, godziny sa troche ruchome bo mleko pije o 7 a potem idziemy robic sniadanie czyli je ze mna gdzies o 8 potem jakies przekaski typu paluszki, chrupki, herbatniki itp (nie wszystko na raz tylko jedno do wyboru)

Mnie sie wydaje ze takiemu 9 miesieczniakowi wlasnie 2 butle mleka wystarcza + 1 raz kaszka jesli ktos chce dawac ta kaszke

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2010-09-04 o 15:13
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując