2010-09-04, 19:18
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lekarka nie chce przepisac Tabletek PO :( :(
Może ja napiszę coś przydatnego.
Mnie sytuacja z pękniętą gumką zdarzyła się dwa razy. W Anglii i w Polsce. W Anglii można taką tabletkę kupić w aptece, bez recepty, koszt 20 -25 funtów (już dokładnie nie pamiętam).
Natomiast w Polsce, we Wrocławiu, sprawa ma się różnie. Mi taka awaryjna sytuacja zdarzyła się w niedzielę, więc dopiero w poniedziałek pędziłam do najbliższego gina. Nie rejestrowałam się, powiedziałam na recepcji, że muszę jak najszybciej zobaczyć się z lekarzem, że to pilne. Pani na recepcji była życzliwa, wcisnęła mnie do kolejki. Nie musiałam nic płacić za wizytę. Pani doktor wypisała mi receptę, nie osądzała mnie. Jak któraś chce namiary na ten gabinet, pisać do mnie Za tabletkę zapłaciłam około 100 zł.
Natomiast moja koleżanka (też z Wro) miała trudniej. Dwóch lekarzy jej odmówiło, dopiero trzeci wypisał receptę, chociaż niechętnie.
Ja uważam, że jak coś takiego się zdarzy, trzeba działać szybko. I lepiej już wyłożyć kasę, i tak mniej wyjdzie niż na pieluchy 
a i mój facet cały czas był ze mną. W końcu faceci też są odpowiedzialni za ten ambaras, no nie?
Edytowane przez Luciana
Czas edycji: 2010-09-04 o 19:20
|
|
|