2010-09-04, 19:20
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co tak naprawdę oznacza alergia pokarmowa?
mogą być od śliny oczywiście jeśli występują tam, gdzie jest ślina (czyli nie np. na plecach )
U nas skaza, od 5 miesiąca Norbert jest na Bebilonie pepti. Na cycku lekko reagował skórnie na moją dietę, a że karmiłam krótko, to po włączeniu NAN dość szybko zaczął wyglądać bardzo źle - wysypka po kilku dniach wyglądała jak plamy oparzeniowe na skórze - koszmar. Po drodze okazało się, że mały reaguje wysypkami na jabłka (dopiero po roku przestało go wysypywać), nawet jak w składzie obiadku słoiczkowego było jabłko to dostawał wysypki. Nie może jeść "naszej pomidorowej" ani z koncentratu, ani ze świeżych pomidorów - wysypka zwalczana przez 2 tygodnie: zyrtec + calcium - pomógł dopiero steryd, przed którym się opierałam...
a co do powodu, dlaczego przy reakcji alergicznej należy pokarm / czynnik alergizujący odstawić...Skopiuję wypowiedź naszej wątkowej koleżaki (mam nadzieję, że nie urwie mi głowy...), tą wersję potwierdza mój pediatra - alergia najpierw pojawia się wewnątrz ciała - to co na wierzchu, to tylko "zewnętrzny obraz wewnętrznych zmian"
* mój dopisek
Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2010-09-04 o 19:22
|
|
|