Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Chłopak mojej kuzynki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-09-04, 20:47   #1
araneaa
Rozeznanie

GG do araneaa

Chłopak mojej kuzynki

Cześć Kobiety moje drogie!
Otóż mam pewien problem - a ściślej mówiąc dotyczy to mojej kuzynki i jej faceta.
Asia jest ode mnie młodsza 3 lata. Czyli ma 16 a jej chlopak 21.
Ten związek to jeden wielki koszmar i nie mogę juz na to patrzeć więc zwracam się do was o radę jak przemówić mojej niebiologicznej siostrzyce do rozsądku.
Oni są razem około pół roku a jej Michał nie meiszka w naszym mieście - ot, kolejny związek na odległość. Ale dodam ze bardzo czesto do nas przyjezdza - zna jej towarzystwo i wogole.
Problemem jest to ze ten chlopak jest POTWORNIE zazdrosny. Czepia sie o wszystko - ostatnio bylismy razem na dyskotece - cala paczka - i Asia poprosila go zeby poszli potańczyć. On zbył ją prozaicznym 'później' więc poszłysmy razem. Za 10 minut wbiegl na parkiet z afera ze ona ma wracac do stolika i siedziec przy nim. Ona pisze mu smsy nawet jak wychodzi do sklepu a on wiecznie wyszukuje sobie jakies wydumane problemy. Wydzwania do niej po nocach ze on jest sobie tu i tu a ona ma wracac do domu - mimo ze na przyklad siedzimy razem u mnie i ogladamy film albo coś. Ona przykladowo mowi ze nie wroci - on rzuca telefonem , rozłącza sie, wysyla milion smsow ze Asia sie pewnie puszcza albo coś i wylacza telefon. Ona probuje sie do niego dodzwonic - bez skutku.
OStatnio dzwonil do niej gdy siedzielismy w kilka osob na plazy i jakis kolega sie odezwal - Aska chodź, do sklepu mielismy isc. Michal oczywiscie wydarl sie przez telefon ze Asia jest szmata i z kim sie znowu puszcza.
Poprostu ta sytuacja jest dla mnei nie do przyjecia - ona placze, histeryzuje - on jej ubliza i tak w kółko. Rozmawialam z nia jakis czas temu - powiedzialam ze to nie jest normalne - zwiazek powinien opierac sie na wzajemnym szacunku i zaufaniu - ona na to ze Michal boi sie ze ja straci stad jego ekscesy. Wyobrazacie sobie jak mozna tak komuś mózg wyprać? On ją wyzywa od szmat a ta jeszcze go broni! Mój chlopak nie wytrzymal ktoregos dnia wzial Michala na strone i powiedzial mu ze jest kompletnym kretynem bo Asi na nim zalezy a on nią pomiata. "Uslyszal na to odpowiedz 'wziąłem sobie małolate żeby ją wychować'. Normalnie myslalam ze podejde do niego i go trzepne. Do młodej nie docieraja normalne argumenty - malo tego że on jej ubliza zdarza mu się pchnąć ją czy użyć siły.
Ona ma klapki na oczach i nie widzi ze to jest chore.
Błagam poradźcie jak do niej przemówić bo mnie jako kuzynke tez meczy ta sytuacja gdy Asia siedzi i wypłakuje oczy a ten kretyn idzie sie n achlać gdzieś do baru albo wyłącza telefon.

przeprazsam za chaotyczna wypowiedz, ale az mnie nosi przy tym komputerze...

zaczynamy walkę z wagą!

69 -68 -67 - 66 - 65,7 - 64,5 - 63 - 62,5 - 61 - 60 - 59 - 58 - 57 - 56! -----> tyle ma być )
araneaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując