2010-09-06, 22:42
|
#345
|
|
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2009-01
Lokalizacja: Czarny Śląsk
Wiadomości: 2 734
|
Dot.: czarownice,wrózki łaczmy sie :D
Cytat:
Napisane przez eternitymoment
jasne  przepis wedlug mojej mamusi
do litrowego sloika wlej przegotowana ciepla wode,caly czosnek obiez i kazdy polksiezyc przekroj na pol,wrzuc do wody, dodaj 4 łyzki mąki żurkowej ( tylko musi pisac mąka zurowa) lekko zamieszaj,i zakrec,zostaw na pare dni  proboj czy jest wystraczjaco kwasny,jak sie zbieze piana na gorze to wyrzu ja do ubikacji, jak bedziesz gotowac zalewajke,i w miare ubywania zurku,dodaj nowej wody,i wsyp pol luzki tej mąki,i jeden zabek czosnku ,zeby zurek nie stracil smaku  
|
dziękuję na pewno wypróbuję,bo ostatnio,co kupie żurek to albo sam kwas albo bez smaku.
jak mamusi przepis to musi byc dobry
__________________
Funny, we're all one, but one also means that we are lonely...
|
|
|