Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Uzależnienie od internetu
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-09, 18:12   #28
Rosalice4
Przyczajenie

Dot.: Uzależnienie od internetu

3 lata temu odszedł ode mnie mój ojciec .Byłam w 4 klasie podstawówki . No cóż zdarza się . Przyjezdza kilka razy w tygodniu itd ...
Kupuje mi wszystko . Zawsze mówi , że mnie kocha . Jest dobrze ; )
Moja mama , aby oglądać galerie kochanki taty założyła sobie fikcyjne konto na naszej-klasie .
Na początku było normalnie , ale potem dostała kilka zaproszeń i się zaczęło ...
Wpierw zaczeło się od godziny dziennie . Pisała wiersze w komentarzach itd ...
Potem mój tata niechcący oblał laptop , a ten się zepsuł .
Mama tęskniąc za internetem kupiła po 2 dniach nowy lapto mimo tego , że byla w ogromnych długach . Zaczeło się kilka godzin więcej przy laptopie , coraz więcej znajomych itd ...
Jak jest po 3 latach ? W domu syf jakiego w życiu nie widziałam , naczyń nie myje , są spleśniałe , jedyne co to raz na jakis czas umyje po 2 łyżki i talerze . Nie robi śniadań , obiadów , kolacji ...
Z pracy wraca o godzinie 16:00 i od tej godziny siedzi do 00:00 przed laptopem .
Stale są kłótnie między mną a mamą , krzycze do niej , że mam już tego dość , że nie chce życ w takim bajzlu ! Ale ona mówi , że ona kupiła ten laptop ,nie będe jej mówić co mam robić skoro za niego zapłaciła, to jej hobby i niech skarże się na tatusia ''który poszedł sobie do dziwki '' .
Taka gadka ciągnie się od 3 lat , a ja już mam dość ! Mam charatker taty i nieco go rozumiem , oczywiście jestem zła ,że zostawił mame , ale wiem ,że 1 na 2 małżeństwa kończą się rozwodem , a jednak tata wciąż ze mną jest . Nawet nie czuję , że odszedł .
Mam dość tego życia , to najgorsze 3 lata , które wciąż trwają .
Dzisiaj dostałam 1 bo nie odrobiłam pracy domowej , miałam zrobić plakat , a do tego potrzebowałam internetu na co najmniej 2 godziny . Mama zaczeła się drzeć co tak długo , że
ma swoje sprawy , żebym podziękowała tatusiowi , że nie mam laptopa itd ...
Nie chodzi mi tylko o to , żeby było czysto w domu i ,żebym prowadziła jaki kolwiek ''kontakt'' ( bo nie jest już tak sami jak było kiedyś) mamą , ale chodzi mi też o nią . Ma 46 lat , wygląda na 30 , ma idealną figurę . Wszyscy jej to mówią , faceci się za nią oglądają . Chce zeby była szczęśliwa i nie marnowała swojego życia na pisaniu kometarzy pod fikcyjnymi zdjęciami , żeby sobie kogoś znalazła i spędziła z nim życie .
Nie mam pojęcia co robić , mam już dość takiego życia . Najchętniej bym się powiesiła , ale i tak wątpie , że to by ją skłoniła od odejścia do laptopa .
Pomóżcie mi , proszę , Wy to moja jedyna nadzieja : (
Rosalice4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując