2010-09-09, 18:24
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Laptop na studiach.
Nie chce mi się odpisywać na każdy post z osobna. Mam wrażenie, że zadziałało na zasadzie uderz w stół, nożyce się odezwą bo piszecie w taki sposób jakby faktycznie studia bez laptopa były niemożliwe, co jest bzdurą i tyle. Fajnie, że zauważyłyście, że zaczynałam studiować 9 lat temu, szkoda że przeoczyłyście fragment o tym, że ostatnie studia zakończyłam w czerwcu bieżącego roku więc sugerowanie, że studiowałam w epoce kamienia łupanego jest trochę nie na miejscu. I chociaż mam laptopa to przydawał mi się do robienia w domu prezentacji czy prac - to samo mogłabym robić w bibliotece lub na domowym stacjonarnym kompie, w życiu nie zabierałam go ze sobą na uczelnię (bo niby po co, lansować się przed koleżankami nie potrzebuję a innego powodu do noszenia zbędnego balastu na zajęcia nie widzę, na prawdę kartki papieru są lżejsze).
A bez telefonu komórkowego da się studiować czy też nie? To straszne bo jak się wam laptop popsuje to będziecie musiały o urlop dziekański wystąpić bo przecież jak to tak studiować bez lapka? No nie da się, za nic ![:]](//static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Oczywiście są kierunki gdzie bez komputera jest na prawdę ciężko, ale wcale nie musi to być akurat komputer przenośny, równie dobrze może być stacjonarny. No ale wtedy nie można go zabrać na uczelnię, a taki komputer w domu, to już nie to samo... wszak nie można go pokazać znajomym i efekt już nie ten Jak dzieci w podstawówce... im niezbędne są komórki do szkoły a wiadomo, że im dalej w edukacji tym potrzeby rosną.
Czas edycji: 2010-09-09 o 18:29
|
|
|