2010-09-10, 10:23
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
Witajcie dziewczyny Na forum jestem nowa,( chociaż często tu zaglądam ) Qlaire biorę już od 6 miesięcy. Postanowiłam podzielić się z Wami moimi spostrzeżeniami. Na początku byłam zadowolona, ale teraz... zastanawiam się nad zmianą W pierwszym miesiącu brania tabletek występował delikatny ból brzucha i piersi, miesiączka pojawiła się w postaci 2-dniowego plamienia. Kolejne opakowania już bez bólu jednak z okresem w postaci 2-3-dniowych plamień ( co bardzo mnie cieszyło, ponieważ mam długie i obfite miesiączki ) ochota na szaleństwa nawet jakby większa , humorki-czasami , ale czy to wina tabletek? Ogólnie byłam zadowolona, do 4 opakowania. Wtedy to zaczęły pojawiać się niespodziewane, wspomniane wczesniej 2 dniowe plamienia jednak nie raz w miesiącu a co 2 tygodnie. W tej chwili jestem przy 2 tabletce z 6 przy 26 tabletce z 5 opakowania dostałam okres w postaci plamienia który trwa nadal. Kontaktowałam sie z ginem i ten powiedział że jeśli plamienia międzycykliczne utrzymują się przez 2-3 cykle to najwidoczniej ten środek antykoncepcji nie jest dla mnie odpowiedni. Jednak nie sugerujcie się zbytnio opiniami na forum, bo każda z nas jest inna i każda będzie miała inne skutki uboczne, oraz inne tabletki mogą odpowiadać. Po zakończeniu okresu idę na konsultacje w celu zmiany środka anty.
|
|
|