Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-09-10, 14:01   #4078
jaszczka
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Tak zachwalacie ta ksiazke "jezyk niemowlat" ,a czy moglabym prosic kogos o przeslanie mi (jezeli ktos posiada ja w wersje w pdf.)? Bede bardzo wdzieczna ,moj mail : zaba154@wp.pl
wysłałam

Cześć!
U nas w sumie git moja brzuchowa rewolucja poszła w zapomnienie czuję się o niebo lepiej
a Patryk chyba wyczuwał że mamcia się źle czuje, bo przespał wczoraj prawie cały dzień i wcale nie marudził, a ja spałam razem z nim, kochane dziecko
tylko potem musiał sobie odbić brak aktywności i wybrał czas między 1 a 3 rano no ale jestem w stanie wybaczyć, bo i tak w dzień sporo pospaliśmy
tylko teraz mam nadzieję, że mu się nie poprzestawiają godziny po tym wczorajszym dniu, bo tak już mieliśmy super poukładany plan dnia

co do "Języka niemowląt" to ja też wszystkiego nie stosuję, ale podobnie jak Entertete nauczyłam się sporo rzeczy (np rozróżniać płacze, czy to że ze zmęczenia czy nadmiaru wrażeń też można tak bardzo marudzić...), no i u nas kwestia zasypiania bardzo się sprawdziła - odkładam małego jak jeszcze nie zasnął do końca, dzięki temu zasypia tam gdzie powinien (np w łóżeczku) i ma tego świadomość i unikam sytuacji gdzie dziecko się budzi i z przerażeniem w oczach rozgląda dookoła "gdzie ja do cholery jestem?!" - bo tak było