Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-09-11, 12:25   #4138
jaszczka
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Dobry!

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ufff my po usg i nie musimy pieluchowac juz, wszystko w porzadku, na kontrole musimy sie tylko zglosic za miesiac i jeszcze raz usg zrobic

[/COLOR]a tutaj folmik czemu dziecko nie powinno spac w Twoim lozku http://www.youtube.com/watch?v=9Tjzz4CmlUo&NR=1
super ze z bioderkami wszystko ok
a filmik zaje.biaszczy
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
No i nigdzie raczej nie pojedziemy Mój syneczek jest chyba chory bo cos go kaszle i psika. Musze z nim jechać do lekarza dzisiaj. Mój kochany, tak sie męczy z tym katarkiem a nic nie można fridą wyciągnąć.

Po szczepieniu nawet ok. Bardzo płakał i mi sie też chciało płakać z nim, bo widziałam ten ból na jego buzi. Wieczorem troche marudził, ale chyba bo bąki męczyły.
biedactwo
to okropne jaj taki malutek sie meczy przez glupi katar

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
moj maly juz ma 3 tydz katar zarazil go prawdopodobnie kuzyn , wiedzieli ze ma katar i przyszli z nim do nas
Bylam juz dwa razy z tym u pediatry ale niczego sie nie dopatrzyla tempki nie ma , zapisala Euphorbium do nosa i tyle, nie za wiele to daje szczerze powiem...teraz ten katar ma gestszy i az fuczy a nie idzie nic wyciagnac bo w gardle siedzi...psikam woda morska i sola fiz. czasem cos wyjdzie ale nie zawsze...nie moge isc na szczepienie z nim dopoki tego nie wyleczy.A od 3 tyg podaje tez Cebion multi .

jaszczka moge tez prosic papeteria@o2.pl

My tez bylismy na bioderkach i maly byl grzeczniutki i wszystko ok.

Ponawiam pytanie bo kiedys zadalam i nie doczekalam odpowiedzi...dlaczego nie powinno sie karmic przed kapiela

Dzis mamy chrzciny i juz jestem zestresowana bo chrzest o 17:00 a miedzy 17:30 a 21:00 mały ma rewolucje brzuszkowe
nastepne biedactwo z katarkiem
ksiazke tez wyslalam, to juz masz dwie
super ze bioderka ok
co do jedzenia przed kapiela to ja zawsze musze nakarmic przed bo na glodniaka to jeden ryk byl
za chrzest
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Hej kochane, ja tylko na chwilkę.
Wczoraj bylismy u pediatry. Powiedział, że Iga jest w świetnej formie w 4 tygodnie przybrała 1 kilogram i 130 gram Powiedział, że mam ograniczyć produkty mleczne, nie jeść cytrusów i czekolady, kąpać Igę w emolientach i smarować buźkę bepanthenem (niestety krostki wróciły ) Umówiłyśmy się też na szczepienie, mamy 27 września na 11 Ogólnie lakarz wywarł na mnie dobre wrażenie, widać, że ma podejście do dzieci.
Pomijam jednak fakt, że czekałam z Igą od 10-tej do 13-tej, żeby wejść, bo wizyty "na godziny" były już zajęte gdy dzwoniłam i babka mówiła, że będzie trzeba "trochę" poczekać.

No i dziś idziemy z Markiem na dyskotekę Moja mama sama nam to zaproponowała, bo stwierdziła, że całą ciążę nigdzie nie byliśmy to teraz trzeba się wyrwać. Powiedziała, że jesteśmy młodzi i nam się należy, a ona chętnie zajmie się Igusią. (Jak ona miała dzieci to jej nikt nie pomagał, nawet mój ojciec i podejrzewam, że chce mi tego oszczędzić ) Tak więc dziś balujemy, tylko w co ja się ubiorę???

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Identycznie dziś Iga spała!! Teraz też śpi
o jaaaa... zazdraszczam wyjscia! tez bym chciala...
super ze Igunia w formie
Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Moj Alex zrobil mi chyba dzien matki, albo noc matki i w prezencie, jak poszedl spac po 21 tak obudzil sie o 6 rano, ja tak chce wiecej.
Z kapiela po jedzeniu chyba chodzi o to, ze moze ulewac? Ale w jezyku niemowlat sugeruje, zeby kapac po jedzeniu, wtedy kapiel jest aktywnoscia przed spaniem
jej tez bym chciala tak noc przespac... chociaz jedna a z kapiela to ja wlasnie tak robie
Cytat:
Napisane przez kardia14 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, ja nadal podczytuje ale czasu na napisanie czegokolwiek mam naprawde niewiele... no coz maja Klusia jest bardzo absorbujaca nocki u nas nie sa na szczescie zle - po wieczornych walkach z cycami - czasami siedzimy po 2, 3 godziny, mała zasypia (ok 22) i najczęsciej spi do 5.30 - 6.00, poranne karmienie i sen mniej wiecej do 9. Wlasnie rano mam najwiecej czasu zeby cos ogarnac, zrobic pseudo obiadek i doprowadzic sie do stanu uzywalnosci. Mam pytanie bo nie wiem czy ten temat juz sie pojawil na watku - czy w razie dokarmienia modyfikowanym (jedna butla w ciagu dnia, ok 90 ml) mam podawac małej wit d i k?
oto moja pyza
slicznosci

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Mam również pytanie do mamuś karmiących piersią- czy podajecie dziecku herbatki?
Siostra kupiła Igusi rumiankową hippa (jest od 1 tygodnia) i zastanawiam się czy można?
dalam wlasnie ta herbatke moze ze 3 razy, bardzo nam pomogla przy wyjatkowo uporczywych pierdkach

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

chce się pochwalić, że zainspirowana jaszczką też kupiłam pake dla synka
http://allegro.pl/mega-paka-dla-supe...217840135.html

co prawda nie takie piekne jak jaszczki ale i też tańsze 175 zł z przesyłką za 41 sztuk ( skarpetek nie liczę ) to chyba nie takie złe są
wychodzi po 4.30 za sztukę
super te ciuszki! wcale nie brzydsze od moich!! i rzeczywiscie lepsza okazja, czyzbym przeplacila?

sorry za brak pl liter ale mam tylko jedna reke wolna bo maly zasnal mi na klacie i tak slodko spi ze zal mi go ruszac wiec jestem przytrzasnieta