2010-09-11, 12:36
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Proste, ale zdrowe.
polecam odżywkę Garnier z Awokado do suchych i zniszczonych, ona fajnie dyscyplinuje włosy, nie puszą się [oczywiscie pod warunkiem że nie suszysz ich suszarką od razu po myciu] i nie ma efektu siana. Tak samo mogę polecić odżywkę z Joanny mówię o TEJ, one są oczywiscie do spłukiwania, uważam, że takie są najlepsze, ponieważ te bez spłuk. obciążają włosy i najlepiej rozczesuj włosy podczas spłukiwania grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami, wtedy te włosy się nie niszczą ;-) a kiedy je wycierasz po prostu wyciskaj, a nie trzyj ręcznikiem, bo wtedy własnie powstają uszkodzenia mechaniczne. Po tych odżywkach, po wycisnięciu i lekkim osuszeniu ręcznikiem nie będziesz miała problemu z ich rozczesaniem; jesli nie chcesz od razu na mokro, to zawiń włosy w ręcznik na jakies 5 min, niech jeszcze wchłoną wodę a później tylko lekko roztrzep palcami i rozczesz. Jesli nie suszysz suszką a chcesz, żeby pozosały proste i się nie puszyły, po rozczesaniu wmasuj w nie troszkę jedwabiu z Biosilka lub L'Bioticy i kiedy będą schły co jakis czas na nowo je rozczesz grzebieniem. Zapomniałam dodać, żebys spłukiwała odż. chłodną wodą, a na koniec możesz polać je na chwilkę zimną, to zamyka łuski włosa 
Rozpisałam się, ale myslę że mogłam pomóc
Edytowane przez Glam Rock
Czas edycji: 2010-09-11 o 12:37
|
|
|