Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pytania na rozmowie kwalifikacyjnej
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-07-01, 08:52   #2
keira24
Zadomowienie

Dot.: Pytania na rozmowie kwalifikacyjnej

Neonko28 w zeszłym roku byłam na rozmowach kwalifikacyjnych w księgarni. Generalnie pierwsza rozmowa była raczej oficjalna, ale na drugiej to się troszkę ubawiłam . Zadano mi pytania związane z zainteresowaniami. Jako, że wpisałam architekturę wnętrz, to zapytano mnie, co zmieniłam w swoim pokoju (szewc bez butów chodzi , ale przynajmniej zaprojektowałam poddasze), potem, jakie zmiany wprowadziłabym w ich księgarni. Bardzo szczegółowo pytali właśnie o hobby i to, co czytam. A potem zaczęły sie nieco dziwniejsze pytania. Np. z czym kojarzy mi się "dziadek" , jak sobie wyobrażam pracę w księgarni. Standardowe pytania dotyczyły jeszcze kwestii wynagrodzenia i tutaj chcieli znać moją dokładną odpowiedź. Musiałam podać kwotę, która spełniałaby moje oczekiwania, oczywiście w granicach rozsądku. Pytali o studia (skończyłam reklamę) i musiałam im przedstawic akcję promującą księgarnię oraz sposoby zwrócenia uwagi klienta i przyciągnięcia go.

Wspominał bardzo miło te rozmowy, choć pracy nie dostałam. Na drugiej rozmowie byłam już tylko z jakąś dziewczyną. A co zaważyło na wyborze to nie wiem .

Pozdrawiam .