Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Analizy kosmetyków do włosów (bez dyskusji i komentarzy)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-09-11, 23:25   #989
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Kosmetyki do włosów - analizy, opinie, ciekawostki dla kręconowłosych

Po dluzszej nieobecnosci powracam i moge sie pochwalic ze mam kilka nowych kosmetykow, miedzy innymi miodowa odzywke ktora Syrenka wczesniej analizowala, oprocz niej kilka innych, wszystkie na szczescie trafione w dzialaniu ale z niecierpliwoscia czekam na opinie o skladach:

Curl Enhancing Jelly /Spiral Solutions

Ingredients: aloe vera juice, sea algae extract, hydroxyethylcellulose, organic raw agave nectar, dehydroxanthan gum, panthenol, silk amino acids, dead sea salts, phenoxyethanol (and) caprylyl glycol (and) sorbic acid, fragrance, citric acid

(faktycznie wyglad ma galaretkowaty, naklada sie na mokre wlosy ale zauwazylam ze najlepiej dziala bez odzywki bs, po nalozeniu momentalnie skreca wlosy, potem mozna nalozyc obojetnie jaki zel, ja nalozylam angell devacurls i efekt mnie powalil oczywiscie pozytywnie)
Repairing Protein Treatment / Spiral Solutions
Ingredients: water, hydrolyzed keratin protein, ricebran oil, stearyl alcohol, hydrolyzed wheat protein, cocodimonium hydroxypropyl hydrolyzed rice protein, hydrolyzed oat protein, glyceryl stearate (and) cetearyl alcohol (and) sodium stearoyl lactylate, glycol stearate, cetyl alcohol, behentrimonium chloride, sodium pca, mentha piperita (peppermint) leaf extract (and) yucca leaf extract (and) equisetum arvense (horsetail) leaf extract (and) urtica dioica (nettle) leaf extract (and) melissa officinalis (melissa) leaf extract, hydrolyzed jojoba protein, panthenol, guar hydroxypropyltrimonium chloride, phenoxyethanol (and) benzoic acid (and) dehydroacetic acid, fragrance

(bardzo intensywnie odzywiajaca maska, ma lekko kwasnawy zapach, mysle ze to od duzej ilosci protein, obiektywnie musze powiedziec ze choc ma keratyne a curl fix z curl junkie jej nie ma w skladzie to oba kosmetyki w dzialaniu sa dla mnie takie same, roznica jest tylko w skladzie, curl fix jest niezgodny z cg bo ma pq-11 a ten specyfik wyglada dla mnie na zgodny z cg)

DevaCurl AnGEL
Ingredients:Water (Aqua), VP/VA Copolymer, Polyquaternium-7, Glycerin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Tricicum Aestivum (Wheat) Peptide, Avena Sativa (Oat) Peptide, Glycine Soja (Soy) Peptide, Melissa Officinalis (Balm Mint) Extract, Humulus Lupulus (Hops) Extract, Cymbopogon Schoenanthus (Lemongrass) Extract, Chamomilla Recutita (Matricia), Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract, Achillea Millefolium (Yarrow) Extract, DMDM Hydantoin, Aminomethyl Propanol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Fragrance (Parfum)

(powiem szczerze bylam zaskoczona ze w skladzie jest pq-7, w koncu ten zel pochodzi z firmy stworzonej przez Lorraine ale musze powiedziec ze jest naprawde fajny, przezroczysty, ladny zapach, ma sredni hold idealny dla mnie, poogladalam filmiki na youtubie i sprobowalam nakladac go najpierw samego i potem razem z 'set it free' i w drugim przypadku wloski byly bardziej blyszczace po wyschnieciu)

DevaCurl Set Up & Above
Ingredients: water, ceteareth-20, PEG-7 glyceryl cocoate, propylene glycol, PEG-5 hydrogenated castor oil, theobroma grandiflorum (Cupuacu) see butter, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, olea europaea (olive) fruit oil, citrus aurantium dulcis (orange) peel oil, melissa offcinalis (balm mint) extract, humulus lupulus (hops) extract, cymbopogon schoenanthus (lemongrass) extract, chamomilla recutita (matricia) extract, rosmarinus offcinalis (rosemary) extract, achillea millefolium (yarrow) extract, diazolidinyl urea, iodopropyl butylcarbamate, blue 1, yellow 5

(to jest pomada, pierwsza pomada ktora naprawde ma hold a nie obciaza moich wloskow, mozna nakladac na mokre lub suche, u mnie najlepiej dziala na suche, ma taki hold jak mocny lakier)

DevaCurl One Condition
Ingredients:Water (Aqua), Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Glycerin, Glycol Distearate, Cetyl Esters, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Oleo Europaea (Olive) Fruit Oil, Melissa Officinalis (Balm Mint) Extract, Humulus Lupulus (Hops) Extract, Cymbopogon Schoenanthus (Lemongrass) Extract, Chamomilla Recutita (Matricia) Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract, Achillea Millefolium (Yarrow) Extract, Propylene Glycol, Cetrimonium Chloride, Citric Acid, Diazolidinyl Urea, Iodopropynyl Butylcarbamate, Fragrance (Parfum)

(fajna odzywka, co ciekawe pierwsza z odzywke ds ktorych uzywalam ktora nadaje sie rozniez jako odzywka bs, mozna pozniej nalozyc kazdy stylizator, sprobowalam z 4 roznymi i z kazdym bylo fajnie)

DevaCurl Set it Free

IngredientsAqueous Extracts of: Achilea Millefolium, Chamomilla Recutita (Matricaria), Cymbopogon Schoenanthus, Humulus Lupulus (Hops), Melissa Offcinalis (Balm Mint), Rosmarinus Offcinalis (Rosemary), Cetearyl Alcohol, Glycerin, Isopropyl Myristate, Acrylates/C12-22 Alkylmethacrylate Copolymer, Ceteareth-20, PVP, Beeswax, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Glycine Soja (Soybean) Lipids, Sodium Hydroxide, DMDM Hydantoin, Fragrance.

(absolutny hit, serum, konsystencja mleczka, cos jak mleko skondensowane, mozna stosowac na mokre lub suche, poniewaz jest pakowany w malych opakowaniu zaprzestalam nakladania na wlosy razem z angellem, bo chce miec go jak nadluzej, teraz nakladam na kompletnie suche, wystarczy 2 psikniecia na reke i nakladam go jak zel, oprocz polysku serum daje dodatkowy hold, no i pieknie pachnie, u mnie powoduje ze suche wlosy bardziej sie skrecaja, gdy wlasnie przy nakladaniu ugniatam loki)

MYHoneyChild Honey Hair Mask

Ingredients:Unfiltered Raw Honey, Shea Butter, Coconut Butter, Mango Butter , Coconut Milk and Honey essence oil.

(maska o przepieknym zapachu, po splukaniu wloski sa miekkie i bardzo nawilzone)

a tutaj juz nie kosmetyk ale cos zaliczane do akcesoriow, kupilam z czystej ciekawosci i wiecie co? Jestem zachwycona, nie potrzebuje juz recznika wystarcza te rekawice z mikrofibry, sa rewelacyjne, potrafia zebrac wode z wlosow tak ze wloski sa tylko wilgotne a przy tym jak sie ugniata rekawicami wlosy formuja sie loki, eksperymentowalam na rozne sposoby i najlepszy to nalozenie stylizatora na mokre wlosy, potem uzycie rekawic i w zaleznosci od dnia albo uzywam dyfuzora (pon-piat) na najnizszym podmuchu i najnizszej temp co zajmuje mi 15 aby wlosy byly suche lub zostawiam do wyschniecia (sob i niedz)

Hand Dry Hair Glove

fotka ponizej
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując