2006-07-01, 11:24
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Stres nie pozwala mi w nocy spać!! ( To trzeba mieć pecha ;/)
Cytat:
|
Napisane przez Voodia
Nie zgadzam się
Często o dostaniu/niedostaniu się do odpowiedniej klasy, na wymarzoną uczelnię, decyduje, oprócz wiedzy, łut szczęścia. Możesz opanować 99% materiału i przepaść przez 1%, któego nie zdążyłąś przyswoić.
Mam koleżankę- wybitnie zdolna dziewczyna. Zdawała do najlepszego liceum w mieście- zabrakło jej minimalnie punktów. Po miesiącu przeniosła się i przez cztery lata była w ścisłej klasowej czołówce. Zdawała na świetną uczelnię- znowuż zabrakło jej minimalnie punktów by dostać się na studia dzienne. Po roku przeniosła się jednak, ma stypednium i kolejny raz jest jedną z najlepszych.
|
Voodia, prawda :yes:. Nie obwiniaj siebie, czasem możemy dać z siebie naprawdę wszystko a i tak nam nie wyjdzie... życie płata figle. Ja też chciałam się dostać do pewnego Liceum, starałam się cały rok, egzaminy poszły mi OK, a "koleżanka" cały rok obijała się, egzaminy fatalnie jej poszły. A nawet kiedyś powiedziała (nie przypadkowo i nie dla żartów!), że Biblia jest w języku chińskim i była wielce zdziwiona, że wszyscy ją wyśmieli.. ale co tam, grunt żeby mieć mamusię która wie komu "dupke przylizać"... przykre, ale prawdziwe. Nie ma reguł w takiej grze.. niestety 
Jednak mam nadzieję, że Tobie się uda jeszcze. Napisz odwołanie, może ktoś zrezygnuje? a Ty od razu wskoczysz na jego miejsce? Popytaj znajomych. Idź tam do sekretariatu pogadaj czy są jakieś dodatkowe opcje ( zwolnienie miejsc itp )
Powodzenia
|
|
|