2010-09-12, 09:39
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czarna Zuzia wymiata, część kolejna, jesienna
Cytat:
Napisane przez Fenris
Kriss - a ja mam kilka pytań, skoro to-to masz  Czy lepiej z konserwantem czy bez? Czy lepiej 10% czy 15%? Przez ile dni to się używa i czy codziennie?
I jaki jest termin ważności samego kwasu hialuronowego i kwasu l-mlekowego 80% (i ew. konserwantu, jeśli posiadasz)?
I co można potem zrobić z pozostałą ilością produktów? Bo z tego co widzę zużywa się ich niewielką ilość, a dużo zostaje.

|
ja zrobiłam bez konserwantu, bo to mała ilość wychodzi skoro bazą jest tylko 14ml wody/hydrolatu, stosuję 3 razy w tyg. chciałabym codziennie ale boję się uczulenia i też myślałam o 15% ale z taką proporcją spróbuję po miesiącu stosowania, niech skóra się przyzwyczai, bo to moje pierwsze kwaszenie
plan jest taki: przez m-c tonik10%, potem peeling 15% (1ml kwasu; 4,5ml wody) i znów przez m-c tonik 15% i peeling 20%
daty ważności masz na flaszkach przynajmniej dwa lata są ważne, żel hialu możesz stosować samodzielnie, bo bardzo lajtowy jest albo dodawać do kremów, tak samo z kwasem mlekowym - dodaję go do kremów, serów, balsamów jet bardzo wydajny, bo aby działał wystarczy parę kropel - w końcu to 80%
Edytowane przez kriss_de_valnor
Czas edycji: 2010-09-12 o 10:05
|
|
|