Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-09-12, 09:41   #1432
EarlGrey
Wtajemniczenie

Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki

Cytat:
Napisane przez niusiunia20 Pokaż wiadomość
ja mam praktyke od poniedziałku w przedszkolu, kompletnie nie wiem jak sie przygotować do nich, jak ma wyglądać mój dziennik praktyk, mam tak "inteligentnego" opiekuna praktyk z uczelni że szok, dała wytyczne i nic nam nie powiedziała jaki chce miec dziennik praktyk, jakie konspekty, jestem przerażona, moglabym liczyć na jakieś rady jak postąpić i jak sie do tego zabrać?
Też mam od poniedziałku praktykę, troszkę się stresuję, ale nie jest jeszcze najgorzej. Jutro wstaję na 8 i idę do grupy 3 latków, mam zamiar zapytać opiekuna o to w jaki sposób prowadzić ten dziennik praktyk.

Cytat:
Napisane przez Trah Pokaż wiadomość
hej
od października będę studentką pedagogiki w zakresie profilaktyki i animacji społeczno - kulturalnej, studia są II stopnia. I mam do Was pytanie: w jaki sposób poszukujecie pracy?
cały czas śledzę portale typu pracuj.pl czy gazetapraca.pl, oprócz tego zaglądam na stronę Urzędu Miasta i jedną stronę na której są ogłoszenia związane z kulturą. Niestety, nie ma ogłoszeń z mojego miasta.
wiem, że od końca września rusza nabór na staże w instytucjach kultury, organizowane przez kadry kultury, ale.. czy to wszystko?
nie mam kontaktu z osobami pracującymi w kulturze i studiujących animację, dlatego też nie mam się kogo zapytać o poradę, gdzie szukać pracy/praktyk/staży.
jeżeli jest już o tej tematyce wątek na forum, będę wdzięczna za pokierowanie mnie do niego (wyszukiwarka mi nie pomogła ).
będę wdzięczna za pomoc i sugestie
Ja zamierzam przejść na zaoczne (teraz zaczynam 2 rok) i chcę szukać pracy w przedszkolu, bądź właśnie placówkach oświatowo-kulturalnych. Wydaje mi się, że można osobiście pochodzić i popytać, bo w zasadzie do "poważnej" pracy typu przedszkolanka na pełen etat trzeba by złożyć cv, w którym nie mam co wpisać to znaczy nic związanego z pracą w zawodzie.