Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mity, przesądy, stereotypy związane z dziećmi
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-09-12, 10:50   #53
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Mity, przesądy, stereotypy związane z dziećmi

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22000809]Mąż to przynajmniej raz zobaczyć musiał, skoro syn jest [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
A moze oni pod kołdrą tylko, przy zgaszonym i bez patrzenia? Wcale nie musiał, wcale nie musiał

Cytat:
Napisane przez taszkin Pokaż wiadomość

A jeszcze taka moja obserwacja, gdy dziś spotykam osobę bardzo przesądna z reguły jest ona bardzo praktykująca.
O tak tak tak...

Pierwszy przesąd związany z dziećmi - nie kupować nic przed urodzeniem dziecka!

Ja to oczywiście w nosie miałam, ale mocno tym szokowałam koleżankę w pracy, osobę bardzo wierzącą i praktykującą. Gdy ona była w ciąży to żadnych rzeczy nie kupowała. Mama jej składała łóżeczko, gdy ta była w szpitalu rodzić. Siostry przywoziły rzeczy po swoich maluchach wtedy i w ogóle jeden wielki cyrk był, bo wcześniej nie wolno.

Ja ją kiedyś spytałam czy ona naprawdę wierzy w Boga i czy wg niej Bóg zabiera dziecko kobiecie, bo ta kupuje np. śpiochy?!

W odp. usłyszałam: ale zobacz... A była w ciąży, wszystko było ok, odczekała tylko I trymestr i potem kupiła kilka rzeczy i co, poroniła zaraz potem w 4 miesiącu, nagle, lekarze do dziś nie znają powodu.

Padłam.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując