2010-09-12, 10:50
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mity, przesądy, stereotypy związane z dziećmi
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22000809]Mąż to przynajmniej raz zobaczyć musiał, skoro syn jest [/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez Luba
A moze oni pod kołdrą tylko, przy zgaszonym i bez patrzenia?  Wcale nie musiał, wcale nie musiał 
|
Cytat:
Napisane przez taszkin
A jeszcze taka moja obserwacja, gdy dziś spotykam osobę bardzo przesądna z reguły jest ona bardzo praktykująca.
|
O tak tak tak...
Pierwszy przesąd związany z dziećmi - nie kupować nic przed urodzeniem dziecka!
Ja to oczywiście w nosie miałam, ale mocno tym szokowałam koleżankę w pracy, osobę bardzo wierzącą i praktykującą. Gdy ona była w ciąży to żadnych rzeczy nie kupowała. Mama jej składała łóżeczko, gdy ta była w szpitalu rodzić. Siostry przywoziły rzeczy po swoich maluchach wtedy i w ogóle jeden wielki cyrk był, bo wcześniej nie wolno.
Ja ją kiedyś spytałam czy ona naprawdę wierzy w Boga i czy wg niej Bóg zabiera dziecko kobiecie, bo ta kupuje np. śpiochy?!
W odp. usłyszałam: ale zobacz... A była w ciąży, wszystko było ok, odczekała tylko I trymestr i potem kupiła kilka rzeczy i co, poroniła zaraz potem w 4 miesiącu, nagle, lekarze do dziś nie znają powodu.
Padłam.
|